Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

6500000 Bitcoins Lost Forever, Mt. Ο ιδιοκτήτης του Gox θα συναντήσει τη μοίρα του στο δικαστήριο την Παρασκευή 15 Μαρτίου

Ο περίφημος Όρος Το Gox saga τελικά θα τερματίσει στα ιαπωνικά δικαστήρια στις 15 Μαρτίου 2019. Ο ιδιοκτήτης της ανταλλαγής, ο Γάλλος Mark Kerpeles, 33 ετών, κατηγορείται για «πλαστογράφηση ψηφιακών δεδομένων και υπεξαίρεση εκατομμυρίων δολαρίων (3 εκατομμύρια δολάρια)». Εάν κριθεί ένοχος, θα τιμωρηθεί σε μεγάλο βαθμό και θα εκτίσει ποινή δέκα ετών. Εδώ είναι μια μικρή ανακεφαλαίωση ολόκληρου του επεισοδίου:

2014 Όρος Τερματισμός Gox

Τον Φεβρουάριο του 2014 Η Gox είχε σταματήσει τις αναλήψεις και διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο λόγω των προβλημάτων συντήρησης. Ωστόσο, στις 28 Φεβρουαρίου 2014, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης ισχυριζόμενη ότι η πιο σημαντική ανταλλαγή του κόσμου εκείνη την εποχή είχε παραβιαστεί από 850000 Bitcoins.

Η αγορά Bitcoin σύντομα έπεσε και οι επενδυτές έχασαν περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια αξίας Bitcoin τότε. Η υπόθεση παρουσιάστηκε στο ιαπωνικό δικαστήριο και ο Μαρκ Καρπέλες, ιδιοκτήτης της ανταλλαγής, ήταν υπόλογος.

Τον Μάρτιο του 2014, μια δημόσια κυκλοφορία στον ιστότοπο ανακοίνωσε ότι είχε ανακτήσει 200000 Bitcoin από τα πορτοφόλια ψυχρής αποθήκευσης του Mt. Ανταλλαγή Gox. Τα κεφάλαια κρατήθηκαν σε «εμπιστοσύνη» από τις ιαπωνικές αρχές για την πιστωτική προστασία.

Πρακτικά υπόθεσης 2015: 650000 Bitcoins Lost Forever?

Μετά την αποκάλυψη των 200.000 Bitcoins, η έρευνα έφτασε σε αδιέξοδο λόγω έλλειψης συμμόρφωσης των KYC και ALM εκείνη τη στιγμή.

Ο Mark Karlepes συνελήφθη αργότερα στην Ιαπωνία τον Αύγουστο του 2015. Ο Kerpeles φέρεται να χειραγωγούσε τα δεδομένα ανταλλαγής για χρόνια κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής που υπεξαίρεσε σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια. Υπηρέτησε ένα έτος φυλάκισης μέχρι τον Ιούλιο του 2016, όταν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Αυτό είναι ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με την αξία των 6500000 Bitcoin που εξακολουθούν να αναφέρονται λείπουν στο χρηματιστήριο. Ωστόσο, εάν κριθεί ένοχος, θα τιμωρούσε σοβαρά.

Ο Satoshi Mihira, επικεφαλής δικηγόρος του δικηγορικού γραφείου Mizuho Chuo, είπε: «Αν ένας εξωτερικός χάκερ που έκλεψε το νόμισμα, είναι πρόβλημα. Αλλά αν έκλεψε ακόμη και μέρος των χρημάτων, θα ήταν υπεξαίρεση. “

Πόσο πραγματικά έχασαν οι επενδυτές?

Οι διαδικασίες εναντίον του Mark Karpeles θα μπορούσαν να προσθέσουν κάποια χρήματα στο συνολικό πιστωτικό ποσό, ωστόσο, ο παράνομος ιδιοκτήτης των 6500000 Bitcoins από το Mt. Το Gox εξακολουθεί να υπάρχει.

Ωστόσο, όλα δεν χάνεται για τους επενδυτές της. Τον Ιούνιο του 2018, όταν η τιμή του Bitcoin ήταν $ 6200, το Επαρχιακό Δικαστήριο του Τόκιο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων γνωστό ως πολιτική αποκατάσταση. Τα κεφάλαια ύψους 170.000 Bitcoins και το Bitcoin Cash Cash (BCH) αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων πιστώθηκαν στους πρώην πελάτες και τους οφειλέτες του. Το ποσό που πιστώθηκε εξακολουθεί να είναι σχεδόν τριπλάσιο από το ποσό που φέρεται να χάθηκε κατά τη διάρκεια της κλοπής.

«Τεράστια περιουσιακά στοιχεία… θα επιστραφούν στους πιστωτές του Mt. Gox », Shin Fukuoka, κορυφαίος πληρεξούσιος και συνεργάτης στο Nishimura της Ιαπωνίας & Η δικηγορική εταιρεία Asahi, έγραψε επίσης σε μια δήλωση. “Αυτή είναι η νίκη των πιστωτών.”

Πρώτη συνάντηση πιστωτών από την ολοκλήρωση της Πολιτικής Αποκατάστασης σήμερα #MtGox – το επόμενο θα είναι στις 20 Μαρτίου 2019. Θυμηθείτε, η προθεσμία για την υποβολή αξιώσεων Πολιτικής Αποκατάστασης είναι στις 22 Οκτωβρίου 2018, οπότε αν έχετε αξίωση εναντίον του MtGox, θυμηθείτε να υποβάλετε εγκαίρως!

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 26 Σεπτεμβρίου 2018

Αξιώσεις εισαγγελέων εναντίον της Kerpeles

Οι εισαγγελείς εναντίον έχουν καταδικάσει ποινή 10 ετών και αποζημιώσεις στους πιστωτές από τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, έχουν αναφορές υπερβολικών δαπανών και επενδύσεων από τον Mark Karpeles, οι οποίες ενδέχεται να δείχνουν ότι τα κεφάλαια ήταν αβάσιμα.

Βρήκαν σημαντική επένδυση σε μια επιχείρηση λογισμικού εκτύπωσης 3D που δεν είχε καμία σχέση με την ανταλλαγή. Επιπλέον, ένα κρεβάτι με θόλο αξίας 54.000 δολαρίων, χιλιάδες δολάρια σε ταξίδια στο εξωτερικό για την απομακρυσμένη σύζυγό του και ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για να ζήσει μια πολυτελή ζωή (σύμφωνα με πληροφορίες 120.000 $ ετησίως).

Άμυνα του Καρπέλες

Ο ιδιοκτήτης της αμφισβητούμενης ανταλλαγής είναι ενεργός στα κοινωνικά μέσα από την κυκλοφορία του. Αν και έχει κατηγορηθεί για απάτη, και οι επενδυτές και το “Twitterati” έχουν κακοφορήσει τον Καρπέλες. Συνεχίζει να διατηρεί μια αθώα στάση.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πιστέψουν αυτό που λέω. Η μόνη λύση που έχω είναι να βρω πραγματικά τους πραγματικούς ένοχους », είπε στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση».

 

Όταν χάνετε ένα επιχείρημα, ποιος καλύτερος τρόπος να κερδίσετε μια νίκη από το να επιτεθείτε στο ίδιο το άτομο παρά στο επιχείρημα. Ευτυχώς υπάρχει μια λέξη: argumum ad hominem. Ψάξτο.https://t.co/jA1Zp4Atrh

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 10 Φεβρουαρίου 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me