Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Αποκλειστική Έκθεση: Είναι το “Upbit” για σοβαρές νομικές ενέργειες αξιωματούχων της Νότιας Κορέας; Πλήρης ανάλυση

διαφήμιση Phemex

Η Upbit exchange ανακοίνωσε επίσημα στην πλατφόρμα της ότι υποβάλλεται σε έρευνα, αν και οι υπηρεσίες φέρεται να λειτουργούν κανονικά. Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίνεται η αγορά, οι επενδυτές κρυπτογράφησης επηρεάζονται ήδη από τις ειδήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Upbit είναι ύποπτος για απάτη που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Έρευνα για την απάτη Upbit: Ένα σοβαρό θέμα

Μετά από ολόκληρη την ημέρα του χάους που περιβάλλει τη μεγαλύτερη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας, την Upbit σχετικά με τους αξιωματούχους που εισβάλλουν στην έδρα της στη Σεούλ, η ανταλλαγή έκανε τελικά μια επίσημη ανακοίνωση.

ανταλλαγή άνοδοςhttps://upbit.com/service_center/notice?id=373

Έτσι, τώρα που έχει επιβεβαιωθεί ότι η Upbit βρίσκεται υπό διερεύνηση, ας κατανοήσουμε τις επιπτώσεις της και πώς ακριβώς ξεκίνησαν όλα?

Το απόγευμα, όταν τα νέα της επιδρομής εισήλθαν στην αγορά, η Upbit ήταν στην 4η θέση στα κορυφαία χρηματιστήρια κρυπτογράφησης με 24ωρο όγκο συναλλαγών 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Coinmarketcap. Τώρα, μέσα σε λίγες ώρες, η Upbit ανέβηκε στην 3η θέση με όγκο συναλλαγών 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ανταλλαγή άνοδος

Επίσης, διαβάστε: Το KODAKOne είναι τελικά έτοιμο για την πώληση του KodakCoin Token

Crypto Exchanges Under FSC’s Radar

Μιλώντας για το πώς ξεκίνησαν όλα, τους τελευταίους μήνες, η Νότια Κορέα έχει υιοθετήσει μια ισχυρή στάση και εισήγαγε αυστηρούς ρυθμιστικούς κανόνες για την καταπολέμηση των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων μετά τις αυξανόμενες απάτες και απάτες.

Τον Μάρτιο, επιβεβαιώθηκε ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν επιδρομές σε τρία κρυπτογραφικά χρηματιστήρια τον προηγούμενο μήνα, τα οποία περιελάμβαναν δήμευση οικονομικών αρχείων, σκληρούς δίσκους υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα.

Εκείνη την εποχή, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι η τριήμερη επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ. Τα στελέχη ανταλλαγής μεταξύ άλλων υπαλλήλων υποψιάστηκαν ότι εκκαθάρισαν χρήματα από τους λογαριασμούς των πελατών τους και στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν κρυπτογράφηση σε άλλα χρηματιστήρια.

Ο εισαγγελέας που συμμετείχε στην έρευνα είπε ότι οι εταιρείες εμφανίστηκαν στο ραντάρ τους τον Ιανουάριο για ύποπτες μεταφορές μεταξύ ανταλλαγών bitcoin. Αυτή ήταν η στιγμή που η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSC) συμμετείχε.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 637,5 δισεκατομμύρια δολάρια γουόν ανταλλάχθηκαν επίσης παράνομα σε ξένα νομίσματα, γεγονός που οδήγησε επίσης στην απαγόρευση συναλλαγών κρυπτονομισμάτων με μη αναγνωρισμένους λογαριασμούς.

Τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας συνέλαβαν τέσσερα στελέχη από δύο ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που συμμετείχαν επίσης επικεφαλής ανταλλαγής Coinnest σχετικά με τον ισχυρισμό περί υπεξαίρεσης και απάτης.

Έτσι, η Upbit δεν είναι η πρώτη ανταλλαγή που τραβά την προσοχή των αρχών. Ωστόσο, το ότι είναι το 3ο μεγαλύτερο και μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης της Νότιας Κορέας, το καθιστά μια υπόθεση υψηλού προφίλ.

Ανταλλαγή Upbit: Γεμάτη διαμάχη & θέματα

Από την ίδρυσή του τον Οκτώβριο του 2017, η εικόνα του Upbit δεν ήταν καθόλου καθαρή, καθώς τον Δεκέμβριο, η ανταλλαγή κρυπτογράφησης έγινε το κέντρο της διαμάχης όταν δεν συμμετείχε σε άλλες ανταλλαγές για την υποστήριξη της αυτορρύθμισης.  

Ένα σημείο που αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι ο Kakao, ο γίγαντας του Διαδικτύου της Νότιας Κορέας βρίσκεται πίσω από αυτήν την ανταλλαγή. Η Upbit συνεργάζεται επίσης με ένα άλλο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων, το Bittrex, το οποίο βρίσκεται επίσης κάτω από τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα σύμφωνα με τον όγκο συναλλαγών 24 ωρών με σχεδόν 300 κρυπτονομίσματα που αναφέρονται στην πλατφόρμα της.

Η ανταλλαγή αντιμετώπισε επίσης πολλά ζητήματα όπως απώλεια χρημάτων και σφάλματα συναλλαγών πέρυσι. Ένας από τους χρήστες του ισχυρίστηκε:

«Αυτό δεν είναι πρόβλημα διακομιστή, αλλά χειραγώγηση. Αν κοιτάξετε το ιστορικό συναλλαγών, η τιμή μονάδας δεν είναι σωστή. “

Ένας άλλος χρήστης είπε ότι έλαβε bitcoin αξίας περίπου 1,8 εκατομμυρίων won στο πορτοφόλι του όταν αγόρασε bitcoin αξίας 3 εκατομμυρίων won, το ίδιο πρόβλημα προφανώς μοιράστηκαν πολλοί άλλοι χρήστες. Ωστόσο, η Upbit ισχυρίστηκε την αύξηση του όγκου παραγγελιών, τον λόγο πίσω από την καθυστερημένη αντανάκλαση της αγοράς BTC.

Τώρα, η ανταλλαγή ερευνάται από την τοπική αστυνομία για την παράνομη μεταφορά χρημάτων πελατών στον εκτελεστικό λογαριασμό της. Με δεδομένο τον τρόπο, ένα από τα κορυφαία χρηματιστήρια κρυπτογράφησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinnest συνελήφθη για υπεξαίρεση χρημάτων, η Upbit θα πρέπει να περάσει από ελέγχους και πολλά άλλα.

Αν και οι αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει την τελική τους έκθεση, εάν εντοπιστούν στοιχεία κατά της ανταλλαγής, θα μπορούσε να κλείσει είτε προσωρινά είτε μόνιμα.

Όντας η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρυπτογράφησης στη Νότια Κορέα, εάν τερματιστεί, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι σοβαρές. Δεδομένου του γεγονότος ότι η αγορά είναι ήδη κόκκινη, αυτές οι ειδήσεις μπορούν να επηρεάσουν περαιτέρω τις τιμές αρνητικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα παρατηρούμε μεγαλύτερη πτώση των τιμών κρυπτογράφησης.

Πιστεύετε ότι η Upbit που βρίσκεται υπό έρευνα θα έπληττε την αγορά πιο σοβαρά; Είμαστε για ένα αίμα; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας!

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me