Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το VanEck Bitcoin ETF της Cboe εξακολουθεί να έχει την πιθανότητα, αφού η SEC απορρίπτει την πρόταση του Winklevoss

διαφήμιση Phemex

Δύο ημέρες μετά την αναβολή της απόφασης σχετικά με τις Προτάσεις ETF Bitcoin της Direxion και πέντε άλλα ETF bitcoin που κατατέθηκαν από την NYSE Arca, Inc, η SEC έχει γίνει κακοήθης αυτή τη φορά καθώς κατέστρεψε το όνειρο των δίδυμων Winklevoss να ξεκινήσουν ένα bitcoin ETF. Είναι η δεύτερη φορά σε δύο χρόνια που η αίτηση του Winklevoss twin απορρίφθηκε.

Τώρα όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στο CBOE- SolidX Bitcoin ETF, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στη συνέχεια για SEC για έγκριση. Αν και τα προηγούμενα που ορίζει η SEC δεν είναι πραγματικά θετικά, ορισμένοι ειδικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η εφαρμογή CBOE είναι κάτι που μπορεί να εγκριθεί.

Λόγος απόρριψης της αίτησης Winklevoss

Η εντολή αναφέρει ότι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η αίτηση απορρίφθηκε είναι το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αποδείξει ότι υπάρχει δυνατότητα συμμόρφωσης ότι οι αγορές bitcoin δεν υπόκεινται σε απάτη ή χειραγώγηση. Η Επιτροπή πίστευε επίσης ότι η εφαρμογή πρέπει επίσης να αποδείξει ότι πώς μπορεί να συνάψει συμφωνία ανταλλαγής επιτήρησης με μια ρυθμιζόμενη αγορά σχετιζόμενη με bitcoin σημαντικού μεγέθους, όπως κάνουν οι προηγούμενοι εγκεκριμένοι ETPs εμπορευμάτων..

Η πρόταση απέτυχε επίσης να υποστηρίξει το συμπέρασμα ότι οι αγορές bitcoin ή παράγωγα bitcoin είναι ρυθμιζόμενες αγορές σημαντικού μεγέθους. Για να παραθέσει από την παραγγελία, η επιτροπή δήλωσε ότι

Ενώ η Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η BZX πρέπει να αποδείξει την ικανότητα να συνάψει συμφωνία επιμερισμού της εποπτείας με μια ρυθμιζόμενη αγορά σημαντικού μεγέθους που σχετίζεται με το bitcoin και ενώ αυτός ο παράγοντας υποστηρίζει σθεναρά την απόρριψη της προτεινόμενης αλλαγής κανόνα της BZX, οι άλλοι παράγοντες που η BZX ζητά από την Επιτροπή να σταθμίσει υποστηρίζουν επίσης την απόρριψη της προτεινόμενης αλλαγής κανόνα.

Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους άλλους παράγοντες, η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι η προτεινόμενη αλλαγή κανόνα της BZX συνάδει με την απαίτηση του νόμου περί ανταλλαγής του άρθρου 6 (β) (5) ότι οι κανόνες μιας εθνικής ανταλλαγής κινητών αξιών πρέπει να σχεδιαστούν «για την πρόληψη δόλιων και παραποιητικών πράξεων και πρακτικές »και« για την προστασία των επενδυτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης, διαβάστε: Εάν το Bitcoin ETF του CBOE απορριφθεί, θα ανεβάσει τους Raging Bulls?

Γιατί η CBOE εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία

Δεδομένου ότι η SEC έχει διαρκώς επεξεργαστεί ότι οι ανταλλαγές bitcoin είναι πολύ μικρές και δεν παρέχουν ασφάλεια έναντι απάτης και χειραγώγησης, κινδυνεύει η προστασία των επενδυτών, ιδίως των μικροεπενδυτών. Η προστασία των επενδυτών φαίνεται να είναι η βασική προτεραιότητα για το SEC.

Κοιτάζοντας όλα τα σημεία απόρριψης, η εφαρμογή CBOE-SolidX φαίνεται να ικανοποιεί μεγάλο αριθμό ερωτημάτων. Όχι μόνο ότι έχει επίσης φροντίσει να διασφαλίσει τους επενδυτές σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά το οποίο η SEC προβλέπει ενώ απορρίπτει την πλειονότητα των αιτήσεων. Η CBOE έχει φροντίσει για ορισμένες βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της εφαρμογής της και φαίνεται ότι έχει μάθει από κάθε απόρριψη που πραγματοποίησε η SEC. Εάν αναλύσουμε την εφαρμογή, η υπόθεση για το CBOE φαίνεται ισχυρή που περιλαμβάνει

  • Ιστορικό επιτυχίας με την SEC (καθιερωμένη, αναγνωρισμένη και ρυθμιζόμενη ανταλλαγή, πρώτη έγκριση για συμβόλαια BTC)
  • Η VanEck είναι ένας βραβευμένος και ευρέως αναγνωρισμένος διαχειριστής επενδύσεων και χρημάτων
  • Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ασφαλισμένα για έως και 125 εκατομμύρια δολάρια (ή περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες) από διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες
  • Ασφάλεια και τεχνική εμπειρία σε blockchain και κρυπτονομίσματα από το SolidX
  • Στόχευση ατόμων / κεφαλαίων υψηλής καθαρής αξίας (κάθε μετοχή ισούται με 25 bitcoin ~ 165.000 $ @ 6.500 $ / BTC). Αυτό θα κρατήσει τον επενδυτή λιανικής σε επαφή με τον οποίο ανησυχεί η SEC.

Η CBOE πιστεύει ότι η προσφορά προϊόντων ETF θα ήταν επωφελής για τη βιομηχανία και τις αγορές δηλώνοντας:

«Αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση σε πιο ώριμα κρυπτονομίσματα μέσω ETP χωρίς τις πρόσθετες επιπλοκές και τους κινδύνους της spot αγοράς και να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές θα παραμείνουν γόνιμες βάσεις για τη δημιουργία κεφαλαίων και τη χρηματοοικονομική καινοτομία»

Σε μια άλλη συνέντευξη, ο Chris Concannon, πρόεδρος της CBOE είχε επίσης αναφέρει

“Δεδομένου ότι οι επενδυτές των ΗΠΑ έχουν ήδη πρόσβαση σε αυτά τα μη καταχωρημένα χρηματοοικονομικά προϊόντα, πιστεύουμε επίσης ότι οι επενδυτές εξυπηρετούνται καλύτερα από προϊόντα που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε μια ρυθμιζόμενη αγορά κινητών αξιών και προστατεύονται από ισχυρούς νόμους περί κινητών αξιών”

Ενώ το CBOE και το Bitcoin (BTC) έχουν ιστορικό επιτυχίας και πρέπει να σημειωθεί ότι η μόνη εφαρμογή της CBOE, η SEC αναζητά κοινή γνώμη, κάτι που υποδηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει το αίτημα εισαγωγής Bitcoin ETF.

Θα εξετάσει η SEC την εφαρμογή CBOE και θα ανοίξει πόρτες σε ETF που βασίζεται σε κρυπτονομίσματα; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me