Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ημέρα ακρόασης της Γερουσίας Libra 2: Το Συνέδριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Libra δεν είναι κρυπτονομίσματα

διαφήμιση Phemex

Η σημερινή ακρόαση της Γερουσίας Libra ξεκίνησε στην πραγματικότητα με ένα bullish note για το bitcoin. Σύμφωνα με τον Κογκρέσο Πάτρικ Μακ Χένρι,

«Ο κόσμος που ο Satoshi Nakamoto… οραματίστηκε, και άλλοι χτίζουν, είναι μια ασταμάτητη δύναμη. Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτήν την καινοτομία,

και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να σταματήσουν αυτήν την καινοτομία, και εκείνες που έχουν δοκιμάσει ήδη απέτυχαν. “

Η δεύτερη ημέρα της ακρόασης της Γερουσίας του Facebook Libra επικεντρώθηκε περισσότερο στη διάκριση μεταξύ Libra και ενός τυπικού κρυπτονομίσματος και σε αντίθεση με χθες, μερικά συνέδρια ανέφεραν πράγματι το bitcoin.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μαρτυρία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Libra, David Marcus έγινε ιδιαίτερα δυσκίνητη με τα τεχνικά ζητήματα και τα ζητήματα που έθεσαν οι Γερουσιαστές. Αν και δεν ειπώθηκαν πολλά για το ζήτημα, λίγοι νομοθέτες εξέφρασαν ζητήματα από την χθεσινή ακρόαση σχετικά με τους λογαριασμούς της τάσης διαρροής δεδομένων του Facebook και των πολιτικών απορρήτου.

Είναι το Libra ένα κρυπτονομίσμα?

Ο David Marcus ποτίζει συνεχώς μετά από κάθε δύσκολη ερώτηση που του τέθηκε. Με λίγα μέλη του Κογκρέσου να έρχονται να επιδείξουν την κατανόησή τους για ένα τυπικό κρυπτογράφηση και πώς η ανατομία του Libra ακολουθεί ένα ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο, ο Κογκρέσος Gonzalez ήταν ο πρώτος που έθεσε το ερώτημα. Σύμφωνα με τον Gonzalez, όλη η ιδέα πίσω από το Libra είναι υπέροχη, αλλά η ιδέα της κεντρικής διακυβέρνησης την καθιστά διαφορετική από μια τυπική κρυπτογράφηση. Αυτό ρώτησε μόνο την ερώτηση

“Είναι το Libra αποκεντρωμένο ή κυβερνάται …”

Σε απάντηση στο δίλημμα, ο Ντέιβιντ Μάρκος έβαλε δράση για να καταστήσει σαφές ότι ενώ ο Ζυγός επρόκειτο να βρίσκεται σε ένα δίκτυο χωρίς άδεια, θα υπήρχε πράγματι κάποια μορφή συγκεντρωτισμού λόγω της παρουσίας ενός αποθεματικού νομίσματος fiat για κάθε μονάδα που δημιουργήθηκε Ζυγός . Σύμφωνα με τον Marcus, αυτό ήταν για να διασφαλιστεί ότι η Libra τηρεί τις αρχές στους κανονισμούς.

Επιπλέον, όταν ο βουλευτής Gonzalez ρώτησε για πληροφορίες μεταξύ Facebook και Libra, ο David υποστήριξε ότι δεν θα κοινοποιηθούν οικονομικά δεδομένα πελατών Libra, ούτε καν με το Facebook.

Καθώς προχώρησε η ακρόαση, ο βουλευτής Hollingsworth αποφάσισε να αφιερώσει περίπου 5 λεπτά για να ασκήσει πίεση στο ζήτημα που αντιμετώπισε νωρίτερα ο κ. Gonzalez. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο κ. Hollingsworth υποστήριξε ότι ο Ζυγός, με προφανείς λόγους, δεν χτίστηκε σε ένα δίκτυο χωρίς άδεια. Επίσης, ρωτώντας πώς το Libra διαφέρει από το crypto όπως το bitcoin.

Ο Ντέιβιντ χρησιμοποίησε δύο προσεγγίσεις για να το εξηγήσει αυτό: πρώτον, ότι το Libra ήταν ένα σταθερό Bitcoin που υποστηρίζεται από το Δολάριο ΗΠΑ και δεύτερον, έχει ένα blockchain σχεδιασμένο για ταχύτητα και κλίμακα.

Θέματα εμπιστοσύνης

Λίγο καιρό μετά ο Δαβίδ έπρεπε να ασχοληθεί με ζητήματα διάκρισης μεταξύ του Libra και ενός τυπικού κρυπτονομίσματος, τότε ήρθε μια ερώτηση σχετικά με το εάν μπορεί να εμπιστευτεί το Libra. Αυτή τη φορά, οι νομοθέτες υποστήριξαν ότι ενώ η Libra αναγνωρίστηκε ως θυγατρική στο Facebook, ήταν πολύ πιθανό ότι θα κοινοποιούσε δεδομένα στο Facebook.

Ανταποκρινόμενη σε αυτές τις περιέργειες, ο David Marcus διαβεβαίωσε το Κογκρέσο ότι δεν θα υπήρχε ποτέ ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ της θυγατρικής και της μητρικής της εταιρείας, Facebook. Δίνοντας λόγους για τους οποίους η Libra πρέπει να εμπιστευτεί, ο David υποστήριξε ότι ήθελαν η ένωση Calibra να είναι επιτυχής και δεσμευμένη να εκπληρώσει κάθε υπόσχεση που έγινε για αυτόν τον σεβασμό..

Το Calibra εξαρτάται από τους μεσάζοντες, είναι διαφορετικό από το Crypto

Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο που έχει κάνει το bitcoin στη μακρόχρονη ύπαρξή του, ο βουλευτής Emma, ​​εξέφρασε τους φόβους και τις ανησυχίες που έδειξε το κοινό ως θέμα πόσων δεδομένων έχει ήδη το Facebook από αυτά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Emma, ​​οι άνθρωποι είναι ήδη επιφυλακτικοί ότι εμπιστεύονται το Facebook με τα χρήματά τους.

Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος Emma επεσήμανε το γεγονός ότι το crypto δημιουργήθηκε αρχικά για ένα μοντέλο συναλλαγής χρημάτων peer-to-peer, το οποίο δεν περιλαμβάνει απαραίτητα μεσάζοντες. Ωστόσο, με τις κατηγορίες επενδυτών του bitcoin που τυχαίνει να είναι τεχνολογικοί γίγαντες με βαριά δεδομένα, η Libra δεν έχει πολλά χαρακτηριστικά ενός κρυπτονομίσματος, αντί να λειτουργεί χωρίς μεσάζοντες, η Libra εξαρτάται πράγματι από αυτά.

Ο αγώνας υπεροχής νομίσματος

Σε μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της σημερινής ακρόασης Libra, ο βουλευτής Green έκανε μια πολύ περίεργη ερώτηση. Σύμφωνα με αυτόν,

«Γνωρίζετε ότι υπάρχει ανταγωνισμός για την υπεροχή του νομίσματος… Το δολάριο είναι το νόμισμά μας με το οποίο επηρεάζουμε την παγκόσμια οικονομία… αντίκτυπο. Πώς θα επηρεάσει το Libra το δολάριο; Εγκαταλείπουμε την υπεροχή μας σε αντάλλαγμα για ένα κρυπτογράφηση?

Ο Ντέιβιντ Μάρκους απάντησε απλώς «Όχι» και εξήγησε περαιτέρω ότι ο Ζυγός δεν ήταν σε διαγωνισμό νομίσματος με το Δολάριο ΗΠΑ ή άλλα νομίσματα.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me