Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη τιμής CAD / INR Q4 2020: Επανέρχεται ξανά το Uptrend;

Ως νομίσματα κινδύνου, τόσο το CAD όσο και το INR συμπεριφέρονται παρόμοια όταν το κλίμα στις αγορές είναι θετικό ή αρνητικό. Ωστόσο, η Ινδία είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα BRIC με υψηλό πληθωρισμό, ενώ ο Καναδάς είναι μια ανεπτυγμένη χώρα, η οποία είναι επωφελής για το CAD. Έτσι, όταν το συναίσθημα είναι θετικό, το CAD συγκεντρώνεται σκληρότερα από το INR, ενώ όταν το συναίσθημα είναι αρνητικό, το CAD μειώνεται λιγότερο από το INR. Αυτό έχει διατηρήσει το CAD / INR σε μακροπρόθεσμη ανοδική τάση. Η τρέχουσα τιμή είναι διπλάσια από την τιμή που ήταν το 2000, έχοντας αυξηθεί από περίπου 28 σε 56, όπου διαπραγματεύεται τώρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κινητοί μέσοι όροι έκαναν εξαιρετική δουλειά στη στήριξη αυτού του ζεύγους στο μηνιαίο γράφημα και στην άνοδο της τάσης. Το 2013, το ζεύγος σημείωσε άνοδο πάνω από το 65, καθώς το INR έπεσε, λόγω ορισμένων εγχώριων και εξωτερικών παραγόντων που έγιναν τοξικοί για τη Ρουπία. Όμως, η τιμή υποχώρησε και πάλι καθώς η κατάσταση βελτιώθηκε. Οι κινούμενοι μέσοι όροι σταμάτησαν την πτώση και συνεχίζουν να ωθούν αυτό το ζεύγος υψηλότερα, και τώρα, το CAD / INR αντιμετωπίζει ένα επίπεδο αντίστασης στα 57-58, το οποίο θα αποφασίσει εάν η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση θα είναι επίσημα για άλλη μια φορά.    

Ρεύμα CAD / INR Τιμή: $

Πρόσφατες αλλαγές στην τιμή CAD / INR

Περίοδος Αλλαγή ($) Αλλαγή %
30 μέρες +1.16 +2,1%
3 μήνες +1.12 +2,0%
6 μήνες +2.09 +3,8%
1 χρόνος +2.98 +5,4%
3 χρόνια +7.20 +12,9%

 

Παράγοντες που επηρεάζουν το CAD / INR 

Το αργό πετρέλαιο είναι μια σημαντική εξαγωγή για τον Καναδά, πράγμα που σημαίνει ότι οι διακυμάνσεις των τιμών του αργού πετρελαίου επηρεάζουν το δολάριο του Καναδά. Όταν οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται, το CAD ανεβαίνει επίσης. Το κλείδωμα του coronavirus είχε αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, ενώ το δεύτερο κύμα επηρεάζει μόνο τη Δύση, η οποία θα επιβαρύνει τα αντίστοιχα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του CAD. Η οικονομική απόδοση είναι σημαντική και για τα δύο νομίσματα, αν και η οικονομία σε όλο τον κόσμο έχει πληγεί από την πανδημία φέτος. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ινδία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική επέκταση της χώρας, αν και είναι επίσης επιρρεπείς στο αίσθημα κινδύνου, μειώνοντας σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτή που περνάμε τώρα.   

Πρόβλεψη CAD / INR: Q4 2020 Πρόβλεψη CAD / INR: 1 Έτος Πρόβλεψη CAD / INR: 3 έτη
Τιμή: 84 $ – 100 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Covid-19, Risk Sentiment, RBI Rates, Bank of Canada                                   

Τιμή: 145,235 $ 

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Covid-19 Market Sentiment, Economic Recovery, Developing Markets, USD Correlation

Τιμή: 221 $

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Πληθωρισμός, αναπτυσσόμενες αγορές, δράσεις RBI, επενδυτικό συναίσθημα

Ζωντανό γράφημα CAD / INR

CAD / INR

Πρόβλεψη τιμής CAD / INR για τα επόμενα 5 χρόνια

Βασικές αρχές ρουπίας Ινδίας

Η Ινδία είναι μία από τις χώρες BRICK, επομένως προσελκύει πολλές ξένες επενδύσεις ως αναπτυσσόμενο έθνος. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει μεγάλα ποσά ξένων νομισμάτων, αν και είναι επίσης ευάλωτο όταν στεγνώσει τέτοια ρευστότητα, όπως έκανε το 2013. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις αντιπροσώπευαν περίπου 50 δισεκατομμύρια / έτος στην Ινδία, αλλά οι εισροές σημείωσαν πτώση 38% , σε 22,42 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2012-2013. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε επίσης, από 2,5% -3% σε 4,8%.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων, καθώς και η dovish Reserve Bank of India (RBI) έστειλαν τη ρουπία να πέφτει χαμηλότερα. Φέτος, η κατάσταση φαίνεται ακόμη χειρότερη, καθώς οι ξένες επενδύσεις έχουν μειωθεί, λόγω του coronavirus και της παγκόσμιας κατάρρευσης, ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε 7,6% σε κάποιο σημείο, καθώς οι κλειδώσεις διέκοψαν τις αλυσίδες εφοδιασμού παγκοσμίως, ειδικά από την Κίνα, καθώς η Ινδία σημαντικός εισαγωγέας κινεζικών προϊόντων. Αυτό διατηρεί την ινδική ρουπία bearish, και αυτό το ζεύγος νομισμάτων είναι ανοδικό.     

Βασικές αρχές του καναδικού δολαρίου

Ως νόμισμα κινδύνου, το Δολάριο Καναδά έπληξε τους πρώτους μήνες της πανδημίας COVID-19 τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Η συντριβή του αργού πετρελαίου τον Απρίλιο, η οποία σημείωσε WTI ΗΠΑ κοντά στα -40 $, ζύγιζε περισσότερο το CAD, αλλά οι τιμές του πετρελαίου έχουν αντιστραφεί έκτοτε, και από τότε το ζεύγος είναι ανοδικό, γεγονός που ωφέλησε το CAD. Ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία αποδυναμώθηκαν στον Καναδά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, και το χειμώνα πιθανότατα θα δούμε μια άλλη ύφεση, καθώς η οικονομία μπαίνει σε ένα άλλο κλείδωμα. Το CAD θα αισθανθεί το βάρος και αν το λάδι μειωθεί ξανά, λόγω των νέων κλειδαριών, θα τραβήξει και το CAD χαμηλότερα. Όμως, η κατάσταση φαίνεται ελαφρώς καλύτερη από ό, τι στην Ινδία, επομένως η ανοδική τάση πρέπει να συνεχιστεί για το EUR / CAD.   

Τεχνική Ανάλυση – Το Uptrend έχει επιβραδυνθεί, σε σύγκριση με το Pre-2013

Η τάση στο CAD / INR ήταν ανοδική από το γράφημα. Η τάση ήταν αρκετά ισχυρή έως το 2013, όταν είδαμε μια άνοδο για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά μετά είδαμε μια αναδρομή μέχρι τον Μάιο του 2017, όταν τελείωσε η πτώση. Φαίνεται ότι η ανοδική τάση έχει ξαναρχίσει, αλλά δεν θα είναι επίσημη έως ότου σπάσει η αντίσταση στα 57,50.

 

 Το 100 SMA ωθεί υψηλότερα το USD / CAD

Όταν η τάση ήταν ισχυρή, οι μικρότεροι κινούμενοι μέσοι όροι, όπως το 20 SMA (γκρι) και το 50 SMA (κίτρινο) ειδικότερα, παρείχαν σταθερή υποστήριξη για αυτό το ζεύγος, ωθώντας το υψηλότερα. Αλλά μετά την υποχώρηση, που ακολούθησε την άνοδο του 2013, το 100 SMA (πράσινο) μετατράπηκε σε υποστήριξη στο μηνιαίο γράφημα, παρά το ότι διατρήθηκε σύντομα το 2017 και αυτός ο κινούμενος μέσος όρος ωθεί το CAD / INR υψηλότερα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο γράφημα τώρα.

 Το EUR / CAD σπάζει πάνω από την αντίσταση αυτή τη φορά

Στο εβδομαδιαίο γράφημα, βλέπουμε ότι το 100 SMA παρείχε υποστήριξη κατά τη διάρκεια της ανόδου, μέχρι το 2013, τότε όταν η τιμή υποχώρησε χαμηλότερα, το 50 SMA (κίτρινο) μετατράπηκε σε αντίσταση, αν και η περιοχή περίπου 46,50 μετατράπηκε σε υποστήριξη για το CAD / INR. Η τιμή ανέβηκε υψηλότερα από το 2017, αλλά ο ρυθμός δεν είναι τόσο ισχυρός όσο πριν από το 2013. Σε αυτό το γράφημα βλέπουμε ότι η τιμή πλησιάζει τη ζώνη αντίστασης στα 57,50, οπότε θα δούμε αν οι αγοραστές θα σπάσουν πάνω από αυτό ή αν η τιμή θα πέσει πίσω.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me