Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρόβλεψη EUR / INR Q4 2020: Θα δούμε αξιοπρεπή ανάκαμψη;

Το ευρώ έχει υποστεί ορισμένες σημαντικές διαταραχές από την ίδρυσή του το 2000. Το έχουμε καλύψει στην ενότητα του οικονομικού ημερολογίου. Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν, ξεκινώντας από την οικονομική κρίση του 2008, ακολουθούμενη από την ελληνική κρίση χρέους, το Brexit και τώρα τον κοροναϊό. Παρ ‘όλα αυτά, το EUR / INR βρίσκεται σε ανοδική τάση από την εισαγωγή του ευρώ το 2000. Η αξία αυτού του ζεύγους έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και οι αγοραστές παραμένουν στον απόλυτο έλεγχο με αυτό το ζεύγος συναλλάγματος. Τα υψηλά του 92,35 το 2013 πιθανότατα θα σπάσουν σύντομα, με το μεγάλο επίπεδο στα 100 να είναι ο στόχος για το EUR / INR. Ωστόσο, βλέπουμε ένα πτωτικό μοτίβο αντιστροφής να σχηματίζεται στα μεγαλύτερα διαγράμματα χρονικού πλαισίου, τα οποία δείχνουν μια πτώση προς τα κάτω πριν από το επόμενο bullish σκέλος, το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει έως το 2022. Εάν η ανακύκλωση ξεδιπλωθεί πλήρως, η τιμή θα πρέπει να πέσει περίπου 10 σεντς, από περίπου 87 έως 77-78, πριν συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη ανοδική της τάση.

Ρεύμα EUR / INR Τιμή: $

 

Περίοδος Αλλαγή (ευρώ) Αλλαγή %
30 μέρες -0,03 -3,5%
6 μήνες +0,04 +4,6%
1 χρόνος +0,07 +8,1%
5 χρόνια +0.13 +15,1%
Από το 2000 +0,41 +47,7%

 

Η Ινδία είναι μια αναπτυσσόμενη οικονομία, η οποία είναι ελκυστική για τις άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ), και αυτό θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη για τη ρουπία. Αλλά η χώρα είναι επίσης καθαρός εισαγωγέας αγαθών, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερο ξένο νόμισμα βγαίνει από τη χώρα από ό, τι εισέρχεται, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ζήτηση για USD, EUR, CNY, GBP κ.λπ. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η ινδική ρουπία είναι υποτονική για δεκαετίες, ενώ από την άλλη πλευρά το ευρωπαϊκό εμπορικό ισοζύγιο είναι θετικό, εξ ου και η ανοδική τάση στο EUR / INR. Τα επιτόκια παραμένουν υπέρ της Ινδικής ρουπίας, με την ΕΚΤ να τα διατηρεί στο 0,0% και -0,50%, ενώ τα επιτόκια RBI κυμαίνονται στο 4%, παρά τις σημαντικές περικοπές τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτή τη στιγμή, οι τιμές των κεντρικών τραπεζών δεν είναι τόσο σημαντικές, δεδομένου ότι η κατάσταση γύρω από τον κοραναϊό και την οικονομική ανάκαμψη, σε συνδυασμό με τη διεθνή πολιτική, οδηγεί το συναίσθημα στις αγορές, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του INR. Το INR άρχισε να κερδίζει κάποια δύναμη τον Αύγουστο, μετά από καθυστέρηση, σε σύγκριση με άλλα νομίσματα κινδύνου, αλλά η άνοδος στο INR έχει σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και η υποχώρηση στο EUR / INR.    

 

 

Πρόβλεψη USD / INR: 4ο τρίμηνο 2020       Πρόβλεψη USD / INR: 1 έτος Πρόβλεψη USD / INR: 3 έτη        
Τιμή: 78 $ – 80 $ 

Προγράμματα οδήγησης τιμών: Covid-19, Risk Sentiment, RBI Rates                                                                   

Τιμή: 82 $ – 84 $  

Παράγοντες τιμών: Συναίσθημα αγοράς, οικονομική ανάκαμψη, αναπτυσσόμενες αγορές, συσχέτιση δολαρίων

Τιμή: 88 $ – 90 $

Οδηγοί τιμών: Οδηγοί τιμών: πληθωρισμός, οικονομική ανάκαμψη, αναπτυσσόμενες αγορές, δράσεις RBI, πληθωρισμός

 

Ζωντανό γράφημα EUR / INR

EUR / INR

Πρόβλεψη τιμής EUR / INR για τα επόμενα πέντε χρόνια 

Market Sentiment και Covid-19 

Τόσο η ινδική ρουπία όσο και το ευρώ είναι νομίσματα κινδύνου, αν και η κατάσταση αυτή είναι ισχυρότερη στο INR, καθώς η Ινδία είναι μια σημαντική αναπτυσσόμενη χώρα, η οποία αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες δεκαετίες. Όμως, η κατάσταση του κορανοϊού και τα πολιτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει το μέλλον λιγότερο σίγουρο για τέτοιες οικονομίες, οπότε εξαρτάται από το πώς θα αποδειχθεί ολόκληρη η κατάσταση σε αρκετούς μήνες. Ωστόσο, η τελευταία δεκαετία δεν ήταν πολύ καλή για τα κύρια εμπορεύματα και τα νομίσματα κινδύνου. Ως εκ τούτου, η ανοδική τάση στο EUR / INR, η ισοτιμία μετατροπής της οποίας ανέρχεται στα 87, αναμένεται να συνεχιστεί για αυτό το ζεύγος, αλλά μόνο μετά από μια πτώση απόσυρσης, καθώς το συναίσθημα έχει βελτιωθεί πρόσφατα για το INR. Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου έχουν επωφεληθεί από το συναίσθημα κινδύνου κατά τη διάρκεια των χρόνων του coronavirus και έχουν σημειώσει αξιοπρεπή κέρδη από τον Μάρτιο, αλλά το INR έχει καθυστερήσει. Αλλά ξεκινά να πλησιάζει, με το EUR / INR να πέφτει πάνω από 3 σεντς τον Αύγουστο. Ωστόσο, η ανάκαμψη έχει σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες, έτσι ώστε το συναίσθημα μας οδηγεί σε αυτό το ζευγάρι. Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε άλλες βασικές και τεχνικές.   

Πολιτική πληθωρισμού και RBI     

Όπως αναφέραμε παραπάνω, σε αντίθεση με την Κίνα, η Ινδία είναι καθαρός εισαγωγέας. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για ξένο νόμισμα είναι πάντα υψηλή, γεγονός που διατηρεί την ρουπία υπό πίεση. Το αυξανόμενο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ινδίας ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που προκάλεσαν πτώση της Ινδικής Ρουπίας το 2013 και το EUR / INR έκανε τα ρεκόρ υψηλότερα τότε, στα 92,35. Η Ευρωζώνη είναι καθαρός εξαγωγέας, πράγμα που σημαίνει ότι έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο. Στο 4%, η Ινδία, ως αναπτυσσόμενη οικονομία, έχει υψηλότερο στόχο πληθωρισμού, ενώ ο στόχος της ΕΚΤ είναι περίπου 2%, αλλά απέχει πολύ από αυτόν αυτήν τη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια από την Reserve Bank of India (RBI) είναι υψηλότερα. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα ποσοστά ΕΚΤ και RBI από τον Σεπτέμβριο του 2020:      

Τιμές πολιτικής INR

Ποσοστό διευκόλυνσης κατάθεσης:  -0,50%
Κύριος ρυθμός ReFi:   0,00%
Ποσοστό διευκόλυνσης οριακού δανεισμού:   0,25%

 

Πηγή: ΕΚΤ

Επιτόκια της ΕΚΤ

 

Ποσοστό Repo πολιτικής:   4,00%
Αντίστροφη ταχύτητα Repo   3,35%
Marginal Standing Facility Rate:   4,25%
Τραπεζικό επιτόκιο:   4,25%
Πηγή: RBI

EUR / INR Συσχέτιση με το ευρώ και το INR

Όπως φαίνεται από το εβδομαδιαίο διάγραμμα, το EUR / INR βρίσκεται σε ανοδική τάση από το 2000, με περιστασιακές πτώσεις χαμηλότερες. Η άνοδος το 2013 ήταν ασυνήθιστη, αλλά ώθησε την μπάρα ψηλότερα για αυτό το ζεύγος, το οποίο πλησιάζει το μεγάλο επίπεδο στα 100. Οι κινητικοί μέσοι όροι δεν βοήθησαν πολύ σε αυτήν την ανάβαση, αλλά το 200 SMA (γκρι) έχει μετατραπεί σε υποστήριξη από πέρυσι, όπου σκοπεύουμε να αγοράσουμε αυτό το ζεύγος, εάν υπάρχει μια αναδρομή κάτω εκεί.

Τα χαμηλά συνεχίζουν να αυξάνονται για το EUR / INR

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης Euro EXY βρίσκεται σε ίδια πτωτική τάση. Οι κινούμενοι μέσοι όροι δεν λειτούργησαν εδώ, και η τάση δεν είναι ευθεία, αλλά τα υψηλά γίνονται χαμηλότερα και το τελευταίο υψηλό παραμένει χαμηλότερο από το τελευταίο υψηλό το 2018. Η τελευταία ανίχνευση φαίνεται επίσης εξαντλημένη τώρα, αφού απέτυχε να προωθήσει πάνω από 120, οπότε η πτωτική τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί, αν και με βραδύτερο ρυθμό, εάν η ΕΕ δεν αποσυντεθεί σύντομα. Αυτό σημαίνει ότι η ανοδική τάση στο EUR / INR, δεν οφείλεται στο ίδιο το ευρώ, αλλά επειδή η ρουπία ήταν ακόμη πιο αδύναμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι, εάν κάνουμε συναλλαγές σε αυτό το ζεύγος, θα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην Ινδική ρουπία παρά στο ευρώ.

 

Ο δείκτης ευρώ βρίσκεται σε πτωτική τάση 

 

Τεχνική Ανάλυση EUR / INR – Αναμένεται ανάκαμψη πριν από την επίθεση στα υψηλά όλων των εποχών  

Το EUR / INR ξεκίνησε τη ζωή του σε περίπου 45 το 2000 και μετά από μια μικρή πτώση στην αρχή, έκτοτε βρίσκεται σε μια ανοδική τάση. Οι επιστροφές ήταν συστηματικές, αλλά οι αγοραστές παρέμειναν στον έλεγχο. Οι κινητές μέσες τιμές έκαναν καλή δουλειά ως υποστήριξη, με το 50 SMA (κίτρινο) να διατηρεί την τιμή όταν οι πτώσεις ήταν ρηχές και το 100 SMA να παίρνει τη σειρά του όταν οι ανακλήσεις είναι βαθύτερες.

 

Το 100 SMA λειτούργησε καλά ως η απόλυτη υποστήριξη

Το 100 SMA (πράσινο) ανέστρεψε την τιμή το 2010, μετά από ένα μηνιαίο κηροπήγιο doji πάνω από αυτό – αυτό είναι ένα bullish σήμα αναστροφής. Στη συνέχεια, η τιμή αντιστράφηκε ξανά το 2015 και το 2017. Η τελευταία χαμηλότερη αναδρομή ήταν πιο ρηχή και το EUR / INR έχει αναπηδήσει από το SMA 50 από τον Φεβρουάριο, αλλά το προηγούμενο κηροπήγιο από τον Αύγουστο έκλεισε ως αστέρι πρωινού, το οποίο είναι ένα πτωτικό σήμα αναστροφής μετά η ανάβαση. Το κηροπήγιο του Σεπτεμβρίου φαίνεται κάπως bearish. Αυτό δείχνει μια πιθανή απόσυρση χαμηλότερη, τουλάχιστον στα 50 SMA, ή ίσως στα 100 SMA. Εάν συμβεί αυτό, θα πάμε πολύ σε αυτό το ζεύγος, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα δούμε μια τέτοια υποχώρηση. Θα σας ενημερώσουμε.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me