Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός πορτοφολιού Bitcoin

Μόλις αποκτήσατε το πρώτο σας Bitcoin?

Αναρωτιέστε για τον καλύτερο τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας?

Εισαγωγή

Οι καιροί αλλάζουν καθώς το τυπικό νόμισμα μιας χώρας δεν είναι το μόνο παιχνίδι στην πόλη.

Η τρισδιάστατη απόδοση bitcoin και άλλων νομισμάτων κρυπτογράφησης οδήγησε σε λάμψη σε σκούρο γυαλιστερό γυάλινο πίνακα με κουκκίδες και γραμμές δεδομένων blockchain

Κρυπτονόμισμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 με την κυκλοφορία του Bitcoin. Από τότε, το Bitcoin έχει αυξηθεί σε αξία, οδηγώντας στη δημιουργία άλλων κρυπτονομισμάτων.

Φυσικά καθώς η αξία αυτών των νομισμάτων αυξάνεται, η ανάγκη για ασφάλεια θα ισχύει επίσης.

Πορτοφόλια υλικού

Ωστόσο, αυτή η ασφάλεια μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της φύσης του κρυπτονομίσματος.

Με κρυπτονομίσματα που υπάρχουν σε περιοχές σε όλο τον κόσμο, οι χρήστες πρέπει να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του νομίσματός τους Bitcoin σε περίπτωση που:

 • Κλοπή πορτοφολιών
 • Ζημιά στο πορτοφόλι
 • Η κλασική κατάσταση «έχασε το πορτοφόλι μου».

Ασφάλεια Πορτοφολιού Bitcoin

Πορτοφόλια υλικού

Χρυσά bitcoin και τσιπ υπολογιστή στο παρασκήνιο

Τα πορτοφόλια υλικού είναι η προτιμώμενη επιλογή έναντι των πορτοφολιών λογισμικού για τους χρήστες κρυπτογράφησης να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών τους με ασφαλή τρόπο.

Γιατί τα πορτοφόλια υλικού είναι πιο ασφαλή?

Δεδομένου ότι τα πορτοφόλια υλικού είναι φυσικές συσκευές, οι χρήστες πρέπει να πατήσουν τα κουμπιά στη συσκευή για να επιβεβαιώσουν τις συναλλαγές με μη αυτόματο τρόπο.

Πρώτη ματιά στη διεπαφή Ledger Nano S Ledger.com – Διαχείριση κωδικών PIN απευθείας στη συσκευή

Οι απαιτήσεις μη αυτόματης εισαγωγής καθιστούν το πορτοφόλι υλικού πιο δύσκολο να εισπραχθεί, γεγονός που οδηγεί τους χρήστες να αποθηκεύουν πιο σημαντικά ποσά νομίσματος στη συσκευή. Οι απαιτήσεις μη αυτόματης εισαγωγής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Κωδικοί PIN που πρέπει να εισαγάγετε αυτοπροσώπως
 • Ξεχωριστές εφεδρικές φράσεις που χρησιμοποιούνται για την ανάκτηση ιδιωτικών κλειδιών από ένα χαμένο, κλεμμένο ή σπασμένο πορτοφόλι

Πιθανά μειονεκτήματα από τη χρήση ενός πορτοφολιού υλικού

 • Ενώ τα πορτοφόλια υλικού προσφέρουν φράσεις ανάκτησης, πρέπει να παρακολουθείτε το μικρό, φυσικό αντικείμενο
 • Εάν καταγράψετε τις φράσεις ανάκτησης σε ένα κομμάτι χαρτί, μπορείτε να χάσετε το χαρτί ή να το θέσετε σε κίνδυνο από καιρικά στοιχεία όπως πυρκαγιές και πλημμύρες
 • Τα πορτοφόλια υλικού μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο για τους χρήστες να πλοηγηθούν σε σύγκριση με τα πορτοφόλια λογισμικού

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καθολικό Nano X

Καθολικό Nano X

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΘΗΚΕ: 2019
 • ΤΙΜΗ: 119 $
 • BLUETOOTH:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΘΗΚΕ: 2016
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor Model T

Trezor Model T

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΘΗΚΕ: 2018
 • ΤΙΜΗ: 159 $
 • ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ:

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Trezor One

Trezor One

 • ΟΘΟΝΗ:
 • ΕΚΔΟΘΗΚΕ: 2013
 • ΤΙΜΗ: 59 $

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Τι γίνεται με τα Πορτοφόλια λογισμικού?

Πορτοφόλια λογισμικού συνίστανται στην αποθήκευση κρυπτογράφησης σε προγράμματα ή εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω smartphone ή υπολογιστή.

Στιγμιότυπο οθόνης του trezor.io Electrum – Πορτοφόλι

Ενώ τα πορτοφόλια λογισμικού είναι πιο απλά από το χειρισμό ενός πορτοφολιού υλικού, το επίπεδο ασφάλειας είναι χαμηλότερο, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο παραβίασης της συσκευής.

Τι κάνει το αντίγραφο ασφαλείας ενός πορτοφολιού Bitcoin

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός πορτοφολιού Bitcoin χρησιμεύει για αποθήκευση τα ιδιωτικά κλειδιά και τις δημόσιες διευθύνσεις του χρήστη σε ένα ανακτήσιμο αρχείο σε περίπτωση που το πορτοφόλι σας κλαπεί, καταστραφεί ή χαθεί. Η αποτυχία υπολογιστή ή λογισμικού είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας Bitcoin.

Τα ιδιωτικά κλειδιά είναι απαραίτητα καθώς διακρίνουν ποιος κατέχει το Bitcoin, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν Bitcoin. Οι δημόσιες διευθύνσεις ενεργούν με αντίθετο τρόπο καθώς επιτρέπουν στους χρήστες να λαμβάνουν Bitcoin.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Πορτοφολιού

Αποθήκευση των λέξεων σπόρου (φράση ανάκτησης AKA)

Το Billfodl λειτουργεί ως το απόλυτο εργαλείο για τους χρήστες Bitcoin να αποθηκεύουν με ασφάλεια τις ευαίσθητες πληροφορίες κρυπτογράφησής τους.

Προϊόν Billfodl

Πολλές εφεδρικές συσκευές κρυπτογράφησης κοστίζουν πάνω από 100 $. Το Billfodl είναι μια ελαφρώς πιο προσιτή επιλογή που κοστίζει 89 $. Μπορείτε να βρείτε το Billfodl η ιστοσελίδα μας.

Στιγμιότυπο οθόνης του privacypros.io privacypros.io – Το Billfodl

Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται σε συσκευές Billfodl μπορούν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Ιδιωτικά κλειδιά
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – επιτρέπουν στους χρήστες να ανακτήσουν ιδιωτικά κλειδιά μέσω της χρήσης μιας εφεδρικής φράσης
 • Εφεδρικοί κωδικοί ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Το Billfodl θα επιβιώσει εύκολα. Ένα πορτοφόλι υλικού δεν θα.

Πλημμυρισμένο σπίτι

Μόλις συγκεντρώσετε το Billfodl, θα έχετε μια συσκευή συγκράτησης μεγέθους πορτοφολιού που θα περιέχει ιδιωτικά κλειδιά ή σπόρους ανάκτησης.

Τα ιδιωτικά κλειδιά και οι σπόροι ανάκτησης θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε το νόμισμα σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο κύριο πορτοφόλι σας.

Θυμηθείτε, το αντίγραφο ασφαλείας είναι μια λίστα με όλα τα ιδιωτικά σας κλειδιά. Τα ιδιωτικά κλειδιά αντικατοπτρίζουν ποιος κατέχει τα Bitcoin.

Αγορά Billfodl

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας λογισμικού (δεν συνιστάται)

Πριν αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας κλειδιά φυσικά δημιουργώντας τη φράση ανάκτησης σε ένα Billfodl, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του πορτοφολιού σας Bitcoin μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τις πληροφορίες νομίσματος από ανθρώπινα λάθη και αστοχίες υπολογιστή.

Ισομετρική έννοια προορισμού συναλλαγών κρυπτογράφησης

Πορτοφόλι

Το Wallet.dat είναι μια τυπική μέθοδος που χρησιμοποιείται από τον Bitcoin core και άλλους για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός πορτοφολιού. Το αρχείο στο Wallet.dat περιέχει κλειδιά για δαπάνες εξόδων, διευθύνσεις, πληροφορίες συναλλαγών και άλλους τύπους μεταδεδομένων.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο Wallet.dat στον κατάλογο δεδομένων του Bitcoin.

Για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αντιγράψτε το αρχείο σε μια εξωτερική συσκευή πολυμέσων, όπως μια μονάδα USB. Μεταβείτε στα εργαλεία και πατήστε “εξαγωγή ιδιωτικών κλειδιών”.

Για να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας σας, αντιγράψτε το αντίγραφο ασφαλείας του πορτοφολιού.dat πάνω από ένα υπάρχον στην ενότητα δεδομένων bitcoin.

Πώς να μεταβείτε στο αρχείο wallet.dat χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι Bitcoin Core

Πορτοφόλι

BIP 32

BIP 32 είναι μια πρόσθετη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας Bitcoin καθώς επαληθεύει κρίσιμα ζεύγη από έναν μόνο σπόρο. Ο σπόρος δημιουργεί ένα κύριο ιδιωτικό κλειδί που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε πορτοφόλι BIP 32.

Abstract Ιστορικό blockchain

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού, οι χρήστες θα δημιουργήσουν πρώτα έναν κωδικό QR ή θα αντιγράψουν το κύριο κλειδί σε ένα αρχείο κειμένου για κρυπτογράφηση και αποθήκευση σε μια εξωτερική συσκευή πολυμέσων..

Η καλύτερη μέθοδος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πορτοφολιού (συνιστάται)

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας Bitcoin, αλλά υπάρχει μια μέθοδος που είναι η καλύτερη.

Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή ως «χωρισμός σπόρων», ή αυτό που αποκαλούμε «sharding» εδώ στο Billfodl.

Ουσιαστικά, παίρνετε το σπόρο που κρατάτε στο Billfodl σας και το χωρίζετε σε 3 επικαλυπτόμενα μέρη, έτσι ώστε να χρειάζεστε δύο από τα τρία μέρη για να ανακτήσετε τα χρήματά σας.

Γιατί το κάνουμε αυτό;?

Ο κύριος λόγος που χωρίζουμε τον σπόρο μας είναι επειδή εάν ολόκληρος ο σπόρος είναι σε ένα μέρος και κάποιος το βρει, μπορεί να πάρει όλα τα νομίσματα που κρατούνται σε αυτήν τη διεύθυνση. Εξάλλου, αυτό ακριβώς προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Αν χωρίσουμε το σπόρο μας, τότε ακόμα κι αν κάποιος βρει ένα από τα κομμάτια, δεν θα μπορεί να πάρει τα νομίσματά σας επειδή λείπουν κάποιο από το σπόρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 3 Μπιλφόντς.

Τρία προϊόντα Billfodl

Δείτε πώς λειτουργεί:

 • Αφαιρείτε τα 3 θραύσματα από το Πολλαπλή κάρτα κουτί.
 • Κάθε θραύσμα φέρει ετικέτα με τις λέξεις του σπόρου που πρέπει να τοποθετήσετε σε αυτό.
 • Ο Shard One κρατά το σπόρο λέξεων 1-16.
 • Ο Shard Two κρατά τις λέξεις σπόρων 9-24.
 • Ο Shard Three κρατά τις λέξεις 1-8 και 17-24.
 • Εισαγάγετε τις λέξεις σπόρου στις αντίστοιχες μονάδες θραυσμάτων τους (παραπάνω φωτογραφίες)
 • Απόκρυψη κάθε ενός από αυτά τα θραύσματα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Σας προτείνουμε ένα σε μια θυρίδα ασφαλείας, ένα στο σπίτι και ένα κάπου μόνο που θα σκεφτόσασταν να κοιτάξετε.

Billfodl Multishard

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια επικάλυψη 8 λέξεων μεταξύ των δύο μονάδων. Αυτό σημαίνει ότι έχετε κάποια απόλυση στα αντίγραφα ασφαλείας σας, ενώ μειώνετε επίσης τον κίνδυνο να σας πάρει κάποιος κέρματα από κάποιον – μια νίκη / νίκη.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι όποτε πρέπει να ανακτήσετε, θα πρέπει να ανακτήσετε δύο από τις μονάδες, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να χάσετε μία.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου wallet.dat ως συνήθως, αν το επιλέξετε, αλλά και πάλι, δεν το συνιστούμε.

Και αν σας ενδιαφέρει να εκτελέσετε αυτήν τη μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τύπου 2-of-3, μπορείτε να πάρετε ένα τρίο του Billfodl’s σε μειωμένη τιμή.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι απαραίτητο ένα πορτοφόλι υλικού?

Το πορτοφόλι υλικού είναι ΠΡΕΠΕΙ να είναι για επενδυτές κρυπτογράφησης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε τα ιδιωτικά κλειδιά εκτός σύνδεσης, και έτσι προστατεύονται οι επενδυτές από το hacking.

Τι είναι το Billfodl?

Μπιλφόντλ είναι ο ασφαλέστερος τρόπος αποθήκευσης του ιδιωτικού κλειδιού ή των λέξεων σπόρου.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα Billfodl?

Το Billfodl σάς δίνει την ηρεμία να γνωρίζετε ότι τα κρυπτονομίσματα σας στηρίζονται σε κάτι που δεν πρόκειται να βραχυκυκλώσει, να χακαριστεί, να καεί ή να σκουριάσει.

Λειτουργεί το Trezor One με το Billfodl?

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Billfodl για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας Συσκευή Trezor, συμπεριλαμβανομένης της Trezor One.

Λειτουργεί το Trezor Model T με το Billfodl?

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Billfodl για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας Συσκευή Trezor, συμπεριλαμβανομένης της Trezor Model T.

Λειτουργεί το Keepkey με το Billfodl?

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Billfodl για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για ένα Κλειδί συσκευή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me