Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Με αυτόν τον τρόπο το Coronavirus μπορεί να επηρεάσει το Bitcoin | Εδώ είναι γιατί

κορωνοϊός

Ενώ η αγορά κρυπτογράφησης επί του παρόντος διέρχεται αύξηση των τιμών, ο κοροναϊός έχει επίσης αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων του με γρήγορο ρυθμό. Αλλά πώς μπορεί αυτό το νέο στέλεχος ιών να επηρεάσει το νούμερο ένα cryptocurrency, το Bitcoin?

Οι επενδυτές φοβούνται ότι η εξάπλωση του κοροναϊού θα επηρεάσει βαθιά μεγάλες βιομηχανίες από την Κίνα, όπως η κατασκευή, τα υλικά, τα καταναλωτικά αγαθά, καθώς και το crypto.

Το Bitcoin κατάφερε να φθάσει σε ένα νέο υψηλό ετησίως, συνεχίζοντας να δείχνει ανοδικά σημάδια, καθώς η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά σημείωσε απότομη πτώση αφού άνοιξε ξανά από το παρατεταμένο διάλειμμα του σεληνιακού νέου έτους.

Αρκετά δραστικά μέτρα εφαρμόστηκαν από πολλές χώρες, αλλά η Κίνα, ιδίως, προκειμένου να σταματήσει ή τουλάχιστον να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν προληπτικά μέτρα, όπως ζητώντας από τους ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως για να ελαχιστοποιήσουν την ανθρώπινη επαφή με τον άνθρωπο, καθώς ο ιός εξαπλώνεται μέσω σωματικών ουσιών που βρίσκονται στο φτέρνισμα και στο βήχα. Οι χώρες περιορίζουν επίσης την πρόσβαση σε αεροπλάνα και άλλα μέσα μεταφοράς στα σύνορά τους, ενώ ορισμένες σταματούν εντελώς όλες τις πτήσεις από την Κίνα.

Με αυτά τα μέτρα, ενδέχεται να υπάρχουν κάποια αποτελέσματα που θα αντικατοπτρίζονται στην τιμή του Bitcoin αργά ή γρήγορα. Εδώ είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους ο κοροναϊός μπορεί να επηρεάσει το Bitcoin.

coronavirus εναντίον bitcoincryptoslate.com

Μειώσεις Εξόρυξης Blockchain

Είναι προφανές ότι παγκοσμίως θα υπάρξει οικονομική απώλεια, καθώς η Κίνα είναι ένας μεγάλος παραγωγός και κατασκευαστής για μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς. Ακόμα και ο τεχνολογικός γίγαντας της Apple αναμένει να αντιμετωπίσει τεράστιες απώλειες στην ανάπτυξη. Ένας ανώτερος αναλυτής εξήγησε περαιτέρω ότι «Αν δεν υπήρχε ο κοροναϊός, η βιωσιμότητα της απόδοσης στην Κίνα δεν θα αμφισβητηθεί … (Είναι) ένας σημαντικός κίνδυνος που πρέπει να παρακολουθούν οι επενδυτές».

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα επηρεαστούν επίσης, καθώς οι ταμειακές ροές από τις αγορές των πελατών θα μειωθούν σημαντικά.

Ωστόσο, η εξόρυξη Crypto συνεχίζει τις δραστηριότητές της με σχεδόν κανονική χωρητικότητα, καθώς τα μηχανήματα είναι κυρίως υπεύθυνα για τη διαδικασία.

Τα μεταλλευτικά εργοστάσια δεν χρειάζονται μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, οι οποίοι, θεωρητικά, δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τόσο πολύ τη διαδικασία εξόρυξης. Ενώ υπήρχαν ορισμένες εκμεταλλεύσεις εξόρυξης που είχαν καθυστερήσεις στις νέες αποστολές υπολογιστικών τσιπ και προμηθειών, οι εγκαταστάσεις έμαθαν να προσαρμόζονται και εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις κανονικές παραμέτρους.

Εάν εφαρμοστούν περισσότεροι περιορισμοί λόγω του Coronavirus, τέτοιες ελλείψεις πιθανότατα θα επηρεάσουν όλες τις πτυχές της εξόρυξης, καθώς οι εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να ενημερώσουν τα μηχανήματα και τα εξαρτήματα υλικού.

Σύμφωνα με BTC. κορυφή, Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jiang Zhuoer έκλεισε ένα από τα ορυχεία του από μια απομακρυσμένη περιοχή στην Κίνα, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα μηχανήματα εξόρυξης λόγω της επιδημίας. Η MicroBT, ένας κατασκευαστής υλικού κρυπτογράφησης, ανακοίνωσε επίσης ότι καθυστερούν τις αποστολές.

Καθώς οι πόροι ηλεκτρικής ενέργειας και εξόρυξης είναι λιγότερο δαπανηροί στις περιοχές Xinjiang, Inner Mongolia, Yunnan και Sichuan, η Κίνα είναι μια από τις τεράστιες αγορές για τους ανθρακωρύχους Bitcoin.

Οι μεγαλύτερες 5 εταιρείες εξόρυξης εδρεύουν στην Κίνα και σε συνδυασμό έχουν τον έλεγχο του 50% της συνολικής υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο Bitcoin, σύμφωνα με την έρευνα της TokenAnalyst..

Η Bitmain και η Canaan Creative είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί τσιπ εξόρυξης στην Κίνα, με την πρώτη να είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του 66% του παγκόσμιου υλικού εξόρυξης κρυπτογράφησης.

Λόγω της επιδημίας του ιού, οι Bitmain, Canaan και MicroBT κυκλοφόρησαν δημόσιες ανακοινώσεις στον ιστότοπό τους, όπου ανακοίνωσαν αναβολές στις υπηρεσίες μετά την πώληση, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις 10 Φεβρουαρίου..

εξόρυξη bitcointrendmicro.com

Ακύρωση εκδηλώσεων Crypto

Πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια από τον κόσμο της κρυπτογράφησης και του blockchain έχουν επίσης αναβάλει τις αρχικές τους ημερομηνίες. Κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως το niTROn2020 στη Σεούλ, το Χονγκ Κονγκ Blockchain Week 2020 και Διακριτικό2049 καθυστέρησαν την ημερομηνία έναρξης.

Το συνέδριο κρυπτογράφησης TOKEN2049, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17-18 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί στο Χονγκ Κονγκ, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, αναφέροντας τον ιό ως την κύρια ανησυχία.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, παρακολουθούμε στενά τις παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από το Coronavirus. Ενώ το Χονγκ Κονγκ διαχειρίζεται την κατάσταση καλά και έχει λάβει αυστηρές προφυλάξεις για να περιορίσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις, επικρατεί αβεβαιότητα », ανακοίνωσε οι διοργανωτές της εκδήλωσης..

Η ανάρτηση συνεχίστηκε για να δηλώσει ότι ο τόπος και το πρόγραμμα για την εκδήλωση θα παραμείνουν τα ίδια, παρόλο που η ημερομηνία έχει μετακινηθεί. Έχουν ήδη εγγραφεί νέοι ομιλητές, πράγμα που σημαίνει ότι η ημερήσια διάταξη ενδέχεται να αλλάξει.

Η DeFiner, μια εκκίνηση δανεισμού κρυπτογράφησης, ακύρωσε επίσης την περιοδεία 10 πόλεων για επενδυτές λόγω του κοροναϊού.

Επίσης, η κορυφαία ανταλλαγή κρυπτογράφησης, η Binance, απέρριψε την εκδήλωση Binance Blockchain Week στο Βιετνάμ, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου στην πόλη Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ.

«Στο Binance, δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όλων κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών μας, και εν μέσω αυτής της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, δεσμευτήκαμε να κάνουμε το σωστό και να προστατεύσουμε τους επίδοξους παρευρισκόμενους από κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με δημόσιες συγκεντρώσεις. Επομένως, πρέπει να αναβάλουμε αυτήν την εκδήλωση », έγραψε η ανταλλαγή στις 3 Φεβρουαρίου.

Η Binance δεν έχει κυκλοφορήσει νέες ημερομηνίες για την εκδήλωσή τους.

Μειωμένη δυσκολία εξόρυξης

εξόρυξη κρυπτογράφησηςmasterdc.com

Υπήρξε επιβράδυνση της δυσκολίας εξόρυξης, η οποία δείχνει ότι οι ανθρακωρύχοι δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν νέο ενημερωμένο υλικό για εξόρυξη. Αυτό υποτίθεται ότι είναι άμεσο αποτέλεσμα της καραντίνας που επέβαλαν οι κινεζικές αρχές, οι οποίες εμπόδισαν τους κατασκευαστές εξοπλισμού εξόρυξης να παράγουν και να στέλνουν το υλικό τους.

Η δυσκολία εξόρυξης είναι η υπολογιστική δύναμη που απαιτείται για την επίλυση μαθηματικών εξισώσεων, έτσι ώστε ο ανθρακωρύχος να μπορεί να εξορύξει ένα νέο μπλοκ και να πάρει την ανταμοιβή Bitcoin. Η δυσκολία εξόρυξης προσαρμόστηκε στις 11 Φεβρουαρίου, με 0,52% υψηλότερο από ό, τι πριν από 2 εβδομάδες. Αυτό παραστάσεις μια μεγάλη πτώση από τα επίπεδα ανάπτυξης που παρατηρήθηκαν στις 28 και 14 Ιανουαρίου, τα οποία ήταν 4,67 και 7,08 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Η δυσκολία εξόρυξης Bitcoin έχει προγραμματιστεί να προσαρμόζεται στον αποκλεισμό του φόρτου εργασίας κάθε δύο εβδομάδες περίπου, με βάση την ποσότητα υπολογιστικής ισχύος που υπάρχει στο δίκτυο. Καθώς περισσότεροι ανθρακωρύχοι βρίσκονται στο δίκτυο, η δυσκολία αυξάνεται και όταν οι ανθρακωρύχοι εγκαταλείπουν το δίκτυο, η δυσκολία μειώνεται.

«Πολλοί ανθρακωρύχοι καταργούν σταδιακά τις παλαιότερες μηχανές εξόρυξης και αγοράζουν νέα και πιο ισχυρά μοντέλα καθώς πλησιάζουμε στο μισό», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εκκίνησης κρυπτογράφησης DeFiner, Jason Wu.

Σύμφωνα με τον Wu, οι μονάδες εξόρυξης έχουν ξεκινήσει την αναβάθμιση παλαιών μηχανημάτων, όπως το Antminer S7 και S9 της Bitmain από το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

«Το ξέσπασμα μπορεί να καθυστέρησε τη μετάβαση και συνέβαλε στην αργή ανάπτυξη της εξορυκτικής δυσκολίας», δήλωσε ο Wu.

Προβλέψεις τιμών Bitcoin

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού φιλοξενεί σήμερα είκοσι από τα 50 κορυφαία χρηματιστήρια κρυπτογράφησης και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των συναλλαγών Bitcoin που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, αποκάλυψαν δεδομένα Chainalysis. Η ερευνητική εταιρεία κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες ανταλλαγές βασίζονται στην Κίνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των διεθνών ειδικών χρηματοδότησης του ομίλου deVere, Nigel Green, πιστεύει ότι, κατά τη διάρκεια των επιδημιών ιών, το Bitcoin θα είναι το νόμισμα πλεονεκτικό, όχι fiat.

«Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της τιμής του bitcoin σχετίζεται με την εξάπλωση του κοροναϊού», σχολίασε.

«Όσο περισσότερες μεμονωμένες περιπτώσεις εντοπίζονται, τόσο περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο επηρεάζονται και όσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση στις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές αγορές, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή του bitcoin.

πρόβλεψη τιμής bitcoinpixabay.com

Ο αναλυτής του Σικάγο, JH Winterburn, βλέπει επίσης πιθανή ανάπτυξη για το Bitcoin, καθώς στο γράφημα, η BTC έχει ήδη ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης των 10.000 $.

«Η αντίδραση της κινεζικής αγοράς ξεπερνά αυτό που αναμενόταν όταν οι συναλλαγές επέστρεψαν μετά το σεληνιακό διάλειμμα», δήλωσε.

«Ένας σοβαρός και τοπικός φόβος για την υγεία σχεδόν αποκλειστικός σε μία χώρα θα έχει πάντα δυνητικά καταστροφική επίδραση στην οικονομία υλικών αυτής της χώρας – η ιστορία μας έχει πει πολλές φορές».

«Μπορούμε να δούμε πολλά μεγάλα buy-in στο BTC τις τελευταίες μέρες από την Κίνα, οπότε είναι προφανές τι συμβαίνει, αλλά βλέπουμε επίσης μια ευθραυστότητα στην αγορά κρυπτογράφησης που ίσως υποστηρίζεται από αυτήν τη δραστηριότητα.

“Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το bitcoin άρχισε να αναπτύσσεται προς μια bullish προοπτική εβδομάδες πριν ο κόσμος άρχισε να παίρνει στα σοβαρά τον coronavirus – και αυτό καθιστά την τοποθέτηση όλων των μαρκών σας στο BTC επαναλαμβάνοντας τα υψηλά του 2017 ένα ρίσκο.”

«Εκδηλώσεις όπως ο κοραναϊός δυστυχώς θα είναι πιο« φυσιολογικοί »από τον« μαύρο κύκνο »τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Flipside Crypto, Dave Balter. «Ο αντίκτυπος σε συγκεκριμένες βιομηχανίες θα γίνει αισθητός, αλλά αυτό θα γίνει μέρος του νέου φυσιολογικού».

Το Bitcoin εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από 10.000 $, επί του παρόντος στα 10.176,92 $ τη στιγμή της γραφής, με μείωση 1,08% τις τελευταίες 24 ώρες.

Τελικές σκέψεις

Εάν το ξέσπασμα του κοροναϊού θα έχει επιπτώσεις στην τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Ορισμένοι υποθέτουν ότι αυτό το γεγονός θα επηρεάσει την ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων, ενώ άλλοι δεν βλέπουν ισχυρούς συσχετισμούς με άλλα στοιχεία.

Προτεινόμενη εικόνα: Η ανεξάρτητη

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me