Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Κάρτα Crypto TTM: Η πληρωμή σε Crypto δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη

κάρτα crypto

Ο αριθμός των χρηστών Bitcoin ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των ενεργών πορτοφολιών Bitcoin, τα πορτοφόλια που συμμετείχαν σε συναλλαγές τις τελευταίες 24 ώρες, παρέμεινε σταθερά περίπου ένα εκατομμύριο τους τελευταίους μήνες. Αυτά τα στατιστικά δεδομένα έρχονται σε αντίθεση με τον ρυθμό ανάπτυξης μιας από τις πιο υποτιμημένες σφαίρες στη βιομηχανία κρυπτογράφησης – κάρτες κρυπτογράφησης, ένα ανάλογο για τραπεζικές κάρτες. Ο αριθμός των κατόχων καρτών από διάφορους εκδότες πλησιάζει μόνο το 1 εκατομμύριο. Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ των ποσοστών ανάπτυξης της βιομηχανίας κρυπτογράφησης στο σύνολό της και της βιομηχανίας κρυπτογράφησης?

Βασικά στατιστικά στοιχεία για τους χρήστες Bitcoin

  • Ο αριθμός των διευθύνσεων Bitcoin είναι 63 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Blockchain.com
  • Ο αριθμός των διευθύνσεων Bitcoin με τουλάχιστον 1 $ είναι πάνω από 31,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με το BitInfoCharts, ενώ ο αριθμός των πορτοφολιών που είναι ενεργά καθημερινά (που συμμετείχαν σε συναλλαγές είτε ως αποστολείς είτε ως παραλήπτες) είναι πάνω από 1,1 εκατομμύρια.
  • Η αμερικανική ανταλλαγή κρυπτογράφησης Coinbase αναφέρει ότι η βάση χρηστών της ξεπέρασε τα 35 εκατομμύρια. Ορισμένα από αυτά ενδέχεται να μην έχουν ξεχωριστό πορτοφόλι Bitcoin, καθώς ενδέχεται να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό ανταλλαγής τόσο για συναλλαγές όσο και για αποθήκευση κρυπτονομισμάτων, αν και δεν συνιστάται από άποψη ασφάλειας.
  • Το 9% των ευρωπαίων κατοίκων παραδέχτηκε ότι κατέχει κάποιο από τα κρυπτονομίσματα κάποια στιγμή, σύμφωνα με την κοινωνιολογική δημοσκόπηση της ING International Survey. Στην Τουρκία, ο αριθμός των κατοίκων αυτών ανέρχεται στο 18%.

Αν και υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που κατέχουν κρυπτονομίσματα, η αγορά υποστηρικτικών χρηματοοικονομικών προϊόντων που επιτρέπουν τη χρήση κρυπτονομισμάτων στην καθημερινή ζωή είναι ακόμη στα σπάργανα. Στην πραγματικότητα, σήμερα, τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται ευρύτερα για επενδύσεις ή συναλλαγές από ό, τι για καθημερινές αγορές.

Η τραπεζική κάρτα είναι ένα από τα πιο βολικά μέσα πληρωμής χωρίς τα οποία είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς για ψώνια. Οι Visa, MasterCard και AmEx είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένες στη ζωή μας που σε ορισμένες χώρες, για παράδειγμα στη Σουηδία, τα ποσοστά χρήσης μετρητών είναι ήδη χαμηλότερα από τη χρήση τραπεζικής κάρτας. Οι πρώτες προσπάθειες για τη δημιουργία αναλογικής τραπεζικής κάρτας για τη γεφύρωση των τραπεζών και της βιομηχανίας κρυπτογράφησης έγιναν πριν από περισσότερα από 5 χρόνια. Βάζοντας στο πλάι τις πρώτες δοκιμές για έκδοση κάρτας crypto το 2012-2013 από την BitInstant, οι ιδρυτές της οποίας έγιναν κατηγορούμενοι στην υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων στις ΗΠΑ, η πρώτη χρεωστική κάρτα bitcoin εκδόθηκε από την υπηρεσία επεξεργασίας BitPay το 2016. οι χρήστες θα μπορούσαν να χρεώσουν τον λογαριασμό της κάρτας τους με κρυπτονομίσματα, να πληρώσουν για αγαθά μέσω τερματικών POS και να αποσύρουν χρήματα σε ATM. Παρόμοια έργα ακολούθησαν τα βήματα του BitPay και υποσχέθηκαν στους κατόχους κρυπτογράφησης ένα βολικό εργαλείο για καθημερινές αγορές.

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός κατόχων καρτών που εκδίδονται από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές είναι πολύ μεγάλος: ακόμη και ο πιο αισιόδοξος αριθμός δεν υπερβαίνει ένα εκατομμύριο. Ο κύριος λόγος πίσω από τη χαμηλή δημοτικότητα των υφιστάμενων καρτών κρυπτογράφησης είναι η ακατάλληλη προσέγγιση για τη χρέωση λογαριασμών καρτών.

Ένα λάθος στη γραμμή εκκίνησης

Κάθε κάρτα crypto έχει τις ιδιαιτερότητές της. Αλλά οι περισσότερες κάρτες κρυπτογράφησης μοιράζονται ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό – τη διαδικασία χρέωσης λογαριασμών καρτών. Για να φορτίσετε μια κάρτα με κρυπτογράφηση, οι κάτοχοι κρυπτογράφησης πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό με ένα πορτοφόλι στην πλατφόρμα της κάρτας που εκπέμπεται. Αρχικά, τα κρυπτονομίσματα πρέπει να μεταφερθούν στο πορτοφόλι (ένας τρέχων λογαριασμός) μέσα στην πλατφόρμα και μόνο τότε ένας κάτοχος κρυπτογράφησης μπορεί να χρεώσει τον λογαριασμό της κάρτας. Επιπλέον, κατά την κατάθεση σε λογαριασμό κάρτας, τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται άμεσα σε νομίσματα fiat όπως δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ. Σε ορισμένες χώρες η αποδοχή κρυπτονομισμάτων ως μέσων πληρωμής είναι παράνομη, ενώ μερικές φορές μπορεί να μην είναι επωφελής για τους εμπόρους. Σε τελική ανάλυση, οι επιχειρήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνουν για κόστος παραγωγής, ενοικίαση χώρων και φόρους σε χρήματα.

κάρτα cryptoΠηγή: cryptocards.store

Για να συνδυαστεί ικανοποιώντας την ανάγκη των κατόχων κρυπτογράφησης για πληρωμή με ψηφιακά νομίσματα και την επιθυμία των εμπόρων να λάβουν fiat, υπάρχουν πύλες πληρωμής που επιτρέπουν την άμεση μετατροπή των κρυπτονομισμάτων σε fiat. Τέτοιες πύλες είναι μια win-win λύση: οι αγοραστές μπορούν να πληρώσουν με crypto, ενώ οι πωλητές λαμβάνουν πληρωμές στο νόμισμα fiat της επιλογής τους. Χάρη στις υπερσύγχρονες τεχνολογίες, αυτές οι συναλλαγές είναι σχεδόν απρόσκοπτες και εύκολες τόσο για έναν αγοραστή όσο και για έναν πωλητή.

Επομένως, οι κάτοχοι κρυπτογράφησης έχουν την επιλογή να αποθηκεύουν ένα μέρος των νομισμάτων τους όχι στο πορτοφόλι της επιλογής τους αλλά στον λογαριασμό σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αυτή η διαδικασία μοιάζει πολύ με αυτήν που χρησιμοποιείται με τις παραδοσιακές τραπεζικές κάρτες. Όταν ένας τραπεζικός πελάτης λαμβάνει χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, η τράπεζα ανοίγει λογαριασμό. Αλλά αυτό που μπορεί να ταιριάζει στον τραπεζικό κλάδο, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης που δημιουργήθηκε ως εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η ιδέα των κρυπτονομισμάτων βασίζεται σε αξίες όπως η ανεξαρτησία και ο πλήρης έλεγχος των κεφαλαίων που παραμένουν στα χέρια του κατόχου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απαίτηση αποθήκευσης νομισμάτων στον λογαριασμό τρίτου μέρους απέκλεισε πολλούς χρήστες από κάρτες κρυπτογράφησης.

Νέα προσέγγιση

Το 2020, η ευρωπαϊκή εικονική τράπεζα Τράπεζα TTM εισήγαγε μια νέα προσέγγιση για τη φόρτιση των κρυπτογράφων. Οι κάρτες κρυπτογράφησης της TTM Bank, όπως παρόμοια χρηματοοικονομικά προϊόντα, χρεώνονται με κρυπτονομίσματα. Αλλά με την TTM Bank, οι χρήστες δεν χρειάζεται να μεταφέρουν πρώτα ψηφιακά στοιχεία στον τρεχούμενο λογαριασμό της σχετικής υπηρεσίας, σε αντίθεση με τις απαιτήσεις άλλων εκπομπών. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κάτοχοι κρυπτογράφησης μπορούν να χρεώσουν το λογαριασμό της κάρτας απευθείας από το πορτοφόλι της επιλογής τους. Έτσι, οι χρήστες της TTM Bank δεν χάνουν τον έλεγχο των κρυπτονομισμάτων τους και δεν μεταφέρουν κέρματα για αποθήκευση σε άλλες υπηρεσίες.

Η κάρτα κρυπτογράφησης TTM Bank γίνεται αποδεκτή παντού: μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστήματα, εστιατόρια, για πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών στο Διαδίκτυο. Η διανομή, η παράδοση και η διαχείριση των λογαριασμών καρτών γίνεται από τον συνεργάτη της εταιρείας, τον φορέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών UAB Walletto, μια εταιρεία με έδρα τη Λιθουανία που είναι μέλος του δικτύου πληρωμών VISA. Χάρη σε αυτό, οι κάρτες κρυπτογράφησης της TTM Bank μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε μέρος όπου γίνεται αποδεκτή η VISA. Είναι επίσης δυνατή η ανάληψη μετρητών σε ΑΤΜ με την κάρτα TTM Bank. Το τέλος ανάληψης είναι μόλις 1,5 € + 2%.

Επί του παρόντος, Τράπεζα TTM Οι κάρτες μπορούν να φορτιστούν με πέντε ψηφιακά στοιχεία (BTC, ETH, USDT, BNB και TRX). Κατά την κατάθεση, τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται αμέσως σε ευρώ. Στο μέλλον, η TTM Bank σχεδιάζει να ενσωματώσει μια επιλογή φόρτισης της κάρτας κρυπτογράφησης με μια παραδοσιακή τραπεζική κάρτα. Σε αυτήν την περίπτωση, το ποσό θα διαγραφεί σε fiat.

Η έκδοση της κάρτας TTM Bank απαιτεί ελάχιστο χρόνο και πληροφορίες. Για να λάβει μια κάρτα κρυπτογράφησης TTM Bank, ένας χρήστης πρέπει να επιβεβαιώσει το email, να συμπληρώσει το προφίλ (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και υπηκοότητα) και να περάσει μια τυπική διαδικασία KYC. Σε ορισμένες χώρες, οι χρήστες θα κληθούν να επιδείξουν έγγραφο ταυτότητας. Κατά την εγγραφή, ένας πελάτης θα έχει δύο επιλογές: μια εικονική ή πλαστική κάρτα.

«Η κάρτα TTM Bank είναι ένα βολικό εργαλείο για καθημερινές αγορές, όχι για αποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων. Έχουμε την άποψη ότι ο πλήρης έλεγχος των κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια του κατόχου, καθώς αυτό ακριβώς κάνει το crypto να ξεχωρίζει. Αυτός είναι ένας τύπος κάρτας που όλοι θέλαμε – μια κάρτα που σας επιτρέπει να νιώσετε την ανεξαρτησία από τις τράπεζες στο σύνολό της. Και δεν ήμασταν μόνοι σε αυτήν την επιθυμία. Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους. Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την κυκλοφορία, ο αριθμός των κατόχων καρτών κρυπτογράφησης της TTM Bank ξεπέρασε τους 40.000 ”, δήλωσε ο Vladislav Utushkin, Διευθύνων Σύμβουλος της TTM Bank.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me