Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ledger Nano S εναντίον Trezor vs KeepKey | Σύγκριση Πορτοφολιού υλικού Crypto

Σήμερα, οι έμποροι και οι λάτρεις της κρυπτογράφησης έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών όσον αφορά το πώς θέλουν να αποθηκεύσουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία και τα νομίσματα κρυπτογράφησης. Ωστόσο, είναι ένα συμφωνημένο γεγονός ότι η ασφαλέστερη επιλογή αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων αντιπροσωπεύεται από τα πορτοφόλια υλικού.

Τα πορτοφόλια υλικού δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ουσιαστικά απρόσβλητα από ιούς υπολογιστών. Επιπλέον, οι προσωπικές σας πληροφορίες κλειδιού δεν θα εκτίθενται ποτέ στο λειτουργικό σύστημα. Τα περισσότερα πορτοφόλια υλικού διαθέτουν επίσης καλή τεχνολογία κρυπτογράφησης και υποστήριξη για δεκάδες κρυπτονομίσματα.

Για λίγο, οι έμποροι και οι λάτρεις της κρυπτογράφησης που ήθελαν να αποθηκεύσουν με ασφάλεια τα ψηφιακά τους στοιχεία σε ένα πορτοφόλι υλικού είχαν μόνο μία επιλογή: Τρέζορ. Η Trezor είναι το πρώτο πορτοφόλι υλικού που εισήλθε στην αγορά (το 2014), και παρά το κάπως πρόωρο «προβάδισμά του», έχασε κάποια κυριαρχία στην αγορά από τους άλλους δύο ανταγωνιστές της: Καθολικό Nano S, και το KeepKey.

Σήμερα, οι τρεις θεωρούνται ως επιλογές επιλογής για οποιονδήποτε έμπορο κρυπτογράφησης που έχει την τάση για ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε διάφορες πτυχές και θα συγκρίνουμε τις τρεις για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Τιμολόγηση

Θα ξεκινήσουμε με την τιμολόγηση, καθώς αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όταν αγοράζουμε οτιδήποτε περιλαμβάνονται τα πορτοφόλια υλικού. Το Ledger Nano S είναι το φθηνότερο από τα τρία, με μόλις 79,99 $. Τα Trezor και KeepKey δεν είναι πολύ πιο ακριβά, καθώς μπορείτε να έχετε το πρώτο στα 129 $ και το δεύτερο στα 149 $.

Εμφανίσεις και οθόνη

Παρόλο που το Trezor είναι το αρχικό πορτοφόλι υλικού μεταξύ των τριών, δεν χάνει πολλά όσον αφορά τη σχεδίαση σε σχέση με τα αντίστοιχα. Είναι λίγο πιο ογκώδες και από τα Ledger Nano S και KeepKey, κάτι που μπορεί να μην είναι κακό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ εύκολα ακόμα και από χρήστες με μεγαλύτερα δάχτυλα.

trezor.io

Το Ledger Nano S μοιάζει πολύ με μια τυπική μονάδα flash USB και έχει τη μικρότερη οθόνη των τριών, καθώς και το πιο συμπαγές από τα τρία όταν το προστατευτικό κάλυμμα του “διπλωθεί”. Ενώ το Trezor έχει μεγαλύτερη οθόνη από το Ledger Nano S, δεν ταιριάζει με τη μεγάλη οθόνη που βρίσκεται στο KeepKey. Χωρίς αμφιβολία, το KeepKey είναι το πιο μοντέρνο πορτοφόλι των τριών με σώμα αλουμινίου σε αντίθεση με το πλαστικό που χρησιμοποιούν τα άλλα δύο.

Υποστηριζόμενα νομίσματα

Όσον αφορά τα υποστηριζόμενα νομίσματα, το Ledger Nano S είναι βασιλιάς, ενώ το KeepKey έχει τον χαμηλότερο αριθμό νομισμάτων που υποστηρίζονται από το τρίο. Μια λίστα με όλα τα υποστηριζόμενα στοιχεία μπορεί να βρεθεί στους επίσημους ιστότοπους και των τριών πορτοφολιών: Καθολικό Nano S, Τρέζορ, και KeepKey.

Συμβατότητα λογισμικού

Για να χρησιμοποιήσουν τα πορτοφόλια, οι χρήστες πρέπει να τα συνδέσουν σε κάποιο λογισμικό. Τούτου λεχθέντος, τόσο το Trezor όσο και το Ledger Nano S είναι πολύ καλά καθώς προσφέρουν και οι δύο υποστήριξη υπολογισμού για Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, Copay, GreenBits, GreenAddress. Το KeepKey έρχεται τελευταίο όσον αφορά τη συμβατότητα λογισμικού.

Ασφάλεια

Περιττό να πούμε, και τα τρία πορτοφόλια έχουν σχεδιαστεί με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια. Το Ledger Nano S, για παράδειγμα, διαθέτει αρχιτεκτονική διπλού τσιπ, ενώ τα άλλα δύο χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους ασφαλών στοιχείων, όχι απαραίτητα κατώτερα από αυτά του πρώτου. Και τα τρία πορτοφόλια προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ασφαλίσουν και να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των πορτοφολιών τους. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτά τα πορτοφόλια έχουν σχεδιαστεί για χρήση ακόμη και σε υπολογιστές που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, τουλάχιστον θεωρητικά.

Ρύθμιση

Το να ξεκινήσετε και με τα τρία πορτοφόλια είναι αρκετά απλό και δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από λίγα λεπτά. Για να ξεκινήσουν, οι χρήστες χρειάζονται ένα καλώδιο micro USB για να χρησιμοποιήσουν και τα τρία.

Ρύθμιση Trezor

Για το Trezor, εγκαταστήστε το λογισμικό Trezor Bridge ή την επέκταση Trezor Chrome (ή την εφαρμογή Android Trezor manager, για την οποία οι χρήστες θα χρειαστούν καλώδιο OTG). Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού και τον υπολογιστή συνδεδεμένο στη συσκευή, οι χρήστες πρέπει να επανασυνδέσουν τη συσκευή και να επιλέξουν είτε να δημιουργήσουν ένα νέο πορτοφόλι είτε να εισαγάγουν μέσω μιας φράσης ανάκτησης.

Ρύθμιση Ledger Nano S

Η ρύθμιση του πορτοφολιού Ledger Nano S είναι παρόμοια. Οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το παρεχόμενο καλώδιο USB για να συνδέσουν το Ledger σε έναν υπολογιστή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Υπάρχει επίσης η επιλογή είτε να δημιουργήσετε ένα νέο πορτοφόλι είτε ένα σημαντικό μέσω μιας φράσης ανάκτησης. Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την επιλογή PIN (είναι σημαντικό να θυμάστε το PIN, καθώς η λήψη τριών λανθασμένων διαδοχικών καταχωρίσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη διαγραφή του περιεχομένου του πορτοφολιού). Τέλος, οι χρήστες πρέπει είτε να κάνουν λήψη του Εφαρμογή Chrome Chrome Wallet Bitcoin ή το Εφαρμογή Chrome Πορτοφόλι Ethereum Chrome.

Ρύθμιση KeepKey

Η προετοιμασία του πορτοφολιού KeepKey είναι ακόμα πιο εύκολη, καθώς οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή πελάτη KeepKey από το Chrome Web Store και να συνδέσουν τη συσκευή στους υπολογιστές τους με το παρεχόμενο καλώδιο USB. Από εδώ και πέρα, πρέπει απλώς να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ξεκινήσετε τη συσκευή.

Ποιο είναι το καλύτερο?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι δυνητικοί αγοραστές είναι ότι δεν μπορούν να πάνε στραβά ανεξάρτητα από την επιλογή τους με αυτά τα τρία πορτοφόλια υλικού. Για την ευρύτερη υποστήριξη κερμάτων και το μικρότερο μέγεθος, το Ledger Nano S είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Εάν, ωστόσο, οι δυνητικοί αγοραστές θέλουν κάτι με λίγο πιο premium αίσθηση, τότε το KeepKey είναι ασυναγώνιστο με την κομψή του εμφάνιση. Το Trezor είναι λίγο μεγαλύτερο από το Ledger Nano S και έχει μεγαλύτερη οθόνη, οπότε μπορεί να αποδειχθεί πολύ λιγότερο λεπτό στη χρήση, κάτι που μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα για χρήστες που θέλουν μια μεγάλη λίστα υποστηριζόμενων νομισμάτων, αλλά δεν μπορούν να χειριστούν το μικρό μέγεθος του Ledger Nano S.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me