Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

WhatToMine – Κορυφαία κρυπτονομίσματα που δεν μπορούν να εξορύσσονται

Όλοι οι λάτρεις της κρυπτογράφησης γνωρίζουν τι είναι ένας αλγόριθμος εξόρυξης και τι τιμίνη είναι και τι κάνει. Μια διαδικασία εξόρυξης περιλαμβάνει την επικύρωση συναλλαγών και τη δημιουργία νέων μπλοκ, γνωστού και ως νέου νομίσματος, και ο αλγόριθμος αυξάνεται με δυσκολία με την πάροδο του χρόνου για να προσαρμόζει τους μέσους χρόνους παραγωγής.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κρυπτονομίσματα που δεν μπορούν να εξορυχθούν, πολλοί από εσάς μπορεί να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό, αλλά αυτό είναι για ένα μεταγενέστερο άρθρο. Στο σημερινό άρθρο, θα εξετάσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή altcoins που δεν έχουν κίνητρο εξόρυξης αλλά εξακολουθούν να είναι πολύτιμα.

Κυματισμός

Το Ripple δεν δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως κανονικό νόμισμα. Σχεδιάστηκε για χρήση από ιδρύματα στο τραπεζικό σύστημα και όχι μεμονωμένους χρήστες, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διασυνοριακές συναλλαγές και να επιβληθούν φθηνότερα τέλη.

Το XRP, το εγγενές νόμισμα της πλατφόρμας Ripple, δεν μπορεί να εξορύσσεται και δεν έχει ανθρακωρύχους. Οι συναλλαγές επικυρώνονται σε ένα ιδιωτικό blockchain για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ταχύτητα.

Αλλά γιατί ακριβώς δεν μπορείς να κάνεις το XRP; Λοιπόν, ο πρώτος λόγος είναι ότι όλα τα νομίσματα Ripple έχουν δημιουργηθεί και διαχειρίζεται από μία μόνο εταιρεία, δηλαδή Ripple Labs. Παρόλο που αρνούνται ότι έχουν πλήρη έλεγχο του νομίσματος, το οποίο έχει οδηγήσει σε πολλές διαμάχες σχετικά με αυτήν την πτυχή.

100 δισεκατομμύρια XRP έχουν δημιουργηθεί έως τώρα, και μόνο 41 δισεκατομμύρια βρίσκονται σε κυκλοφορία. Σε αντίθεση με το Bitcoin που έχει μια αυξανόμενη κυκλοφορία από τη μέγιστη προσφορά των 21 εκατομμυρίων, η συνολική προσφορά του Ripple δεν μπορεί να τροποποιηθεί, καθώς όλα τα νομίσματα που θα υπήρχαν ποτέ έχουν εξουδετερωθεί.

Το XRP είναι το νόμισμα δεύτερης κατάταξης σύμφωνα με ένα ανώτατο όριο αγοράς 13.000.110.726 $, με τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης 0,316764 $.

Αστρικός

Το Stellar blockchain έχει ένα φυσικό νόμισμα που ονομάζεται Stellar Lumens, XLM, το οποίο επίσης δεν μπορεί να εξορύσσεται. Όταν κυκλοφόρησε η πλατφόρμα, δημιουργήθηκε συνολικό όριο 100 δισεκατομμυρίων XLM. Ο άλλος τρόπος με τον οποίο δημιουργείται το νέο Stellar είναι μέσω ενός μηχανισμού πληθωρισμού, ο οποίος έχει σταθερό ποσοστό 1% ετησίως. Τα νέα νομίσματα εκδίδονται κάθε εβδομάδα και κυκλοφορούν από ένα σύστημα ψηφοφορίας.

Το Stellar Development Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ρυθμίζει τη διανομή των Stellars.

Το Stellar επιτυγχάνει αποκεντρωμένη συμφωνία χρησιμοποιώντας τον δικό του ιδιόκτητο αλγόριθμο συναίνεσης που ονομάζεται Stellar Consensus Protocol (SCP), ο οποίος χρησιμοποιεί απαρτίες / κόμβους για την επίτευξη συμφωνίας.

Η XLM κατέχει την 7η θέση όσον αφορά το ανώτατο όριο της αγοράς, το οποίο εκτιμάται στα 1.948.363.405 δολάρια, επί του παρόντος διαπραγματεύεται στα 0.101850 $ ανά μονάδα.

Cardano

Το Cardano είναι ένα άλλο crypto που δεν χρησιμοποιεί τη συναίνεση «Απόδειξη εργασίας» για τη διαδικασία δημιουργίας νομισμάτων. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιεί τον ιδιόκτητο αλγόριθμο Proof of Stake που ονομάζεται The Ouroboros. Όταν κυκλοφορήσει ένα νέο μπλοκ, δεν θα εκδοθούν νέα νομίσματα ADA.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μια διαδικασία εξόρυξης που εμπλέκεται στη διαδικασία παραγωγής και τα τέλη συναλλαγών εξακολουθούν να δίνονται στους «ανθρακωρύχους». Ας συνεχίσουμε λοιπόν με το WhatToMine και να δούμε πώς συμβαίνουν τα πράγματα.

Οι ανθρακωρύχοι είναι στην πραγματικότητα ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι είναι κόμβοι εξόρυξης που συμμετέχουν σε κεφάλαια. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν έναν αρχηγό κουλοχέρη που είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να απελευθερώσει ένα μπλοκ.

Κάθε υποδοχή αντιπροσωπεύει 20 δευτερόλεπτα, που σημαίνει ότι ένα μπλοκ δημοσιεύεται σε διάστημα 20 δευτερολέπτων. Ένας αρχηγός κουλοχέρη εκλέγεται από τους ενδιαφερόμενους για κάθε κουλοχέρη.

Η ADA έχει ανώτατο όριο αγοράς 1.113.758.798 $ και διατιμάται σε 0,042957 $, κατατάσσοντας την 11η.

EOS

Το EOS είναι ένα μη μεταλλείο νόμισμα το οποίο χρησιμοποιεί ένα κατ ‘εξουσιοδότηση πρωτόκολλο Proof of Work για διανομή και συναίνεση κατά κατηγορία. Το πρωτόκολλο διασφαλίζει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες νομισμάτων στο δίκτυο είναι σε θέση να επιλέξουν έναν παραγωγό μπλοκ.

Τα νέα μπλοκ δημοσιεύονται μετά την ολοκλήρωση 21 γύρων. Ο αριθμός των μπλοκ που μπορεί να αποδεσμεύσει ένας δημιουργός εξαρτάται από τον αριθμό των ψήφων που έλαβε από τους κατόχους κερμάτων.

Το EOS βασίστηκε αρχικά στο blockchain Ethereum, αλλά το 2018 ξεκίνησε το δικό του κύριο δίκτυο και μετά τα ανταλλακτικά ERC-20 EOS ανταλλάχθηκαν.

Η EOS κατατάσσεται στην 5η θέση, λόγω του ανώτατου ορίου των 2.199.769.490 δολαρίων, επί του παρόντος διαπραγματεύεται στα 2,43 δολάρια.

ΝΕΟ

Το NEO είναι ένα άλλο crypto που δεν μπορεί να εξορύσσεται. Μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξής της, οι προγραμματιστές προ-εξόρυξαν 100 εκατομμύρια κέρματα.

Το blockchain NEO χρησιμοποιεί ένα πρωτόκολλο Proof of Stake για να διανείμει το NEO του στο δίκτυο. Μακροπρόθεσμα, η συναίνεση διανέμεται επίσης.

Η πλατφόρμα έχει επίσης ένα άλλο διακριτικό εκτός από το NEO που ονομάζεται GAS, το τελευταίο διακριτικό δίνεται ως ανταμοιβή σε εκείνους που διακυβεύουν κέρματα NEO. ΑΕΡΙΟ χρησιμοποιείται για την πληρωμή τελών συναλλαγής στο δίκτυο.

Τα περισσότερα κρυπτονομίσματα PoS απαιτούν από το χρήστη να διατηρεί το πορτοφόλι του ανοιχτό όλη την ώρα για να λαμβάνει τις ανταμοιβές του στοιχήματος, αλλά όχι με τη NEO. Οι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι τα πορτοφόλια τους με στοιχειωμένο NEO μπορούν να παράγουν GAS που μπορεί να αφαιρεθεί κάθε 5 λεπτά.

Η ΝΕΟ βρίσκεται στη 17η θέση με το όριο αγοράς των 497.960.833 $ και η τιμή διαπραγμάτευσης των 7,66 $ είναι αυτό το νόμισμα που προτείνει η Whattomine?.

ΙΩΤΑ

Η συνολική προσφορά του IOTA έχει περιοριστεί στα 2.779.530.283 νομίσματα. Όλα τα νομίσματα κόπηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης ICO, και όπως το Ripple, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε το IOTA είναι να το αγοράσετε από ένα χρηματιστήριο ή απευθείας από την εταιρεία του. Το IOTA είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε για την καθιέρωση επικοινωνίας μεταξύ μηχανών που είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT).

Η βασική της τεχνολογία, το Tangle, είναι μια νέα δομή δεδομένων που λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα Directed Acyclic Graph αντί για ένα blockchain. Για να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή σε αυτό το άτυπο κατανεμημένο καθολικό, πρέπει να επικυρώσετε δύο άλλες πληρωμές άλλων χρηστών.

Η MIOTA κατέχει την 13η κατάταξη για το όριο των 818.027.285 $ και της αξίας των 0.294304 $.

Τελικές σκέψεις της έκδοσης Whattomine

Στην κρυπτογράφηση, τα κίνητρα εξόρυξης είναι αυτό που κρατά τους ανθρακωρύχους να επικυρώνουν τις συναλλαγές και να εκτελούν το δίκτυο.

Ωστόσο, όπως μας έχουν δείξει ορισμένοι κρυπτογράφοι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διατήρησης της συναίνεσης και των κινήτρων των χρηστών σε ένα δίκτυο, όπως η τοποθέτηση ή η ανάπτυξη μιας σταθερής χρήσης για το εν λόγω νόμισμα. Θα δούμε στο επόμενο άρθρο WhatToMine ακριβώς έτσι μείνετε συντονισμένοι.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me