Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Νομοθέτες στην Αυστραλία Εξερευνήστε τη δυνατότητα αναγνώρισης του Bitcoin

Η μικρότερη ήπειρος στον πλανήτη και οι νομοθέτες της έχουν γίνει πρόσφατα πολύ εμφανείς στο στάδιο ανάπτυξης του blockchain. Κάπως απροσδόκητα, οι ειδήσεις έφτασαν στον υπόλοιπο κόσμο που υποδηλώνουν ότι οι ίδιοι νομοθέτες πιέζουν για την πλήρη αναγνώριση του BTC ως επίσημου νομίσματος σε όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας.

Αυτή η σειρά των εκδηλώσεων έγινε δεκτή από πολλούς προγραμματιστές και επενδυτές που συνεργάζονται με το bitcoin, αλλά ταυτόχρονα, άλλοι είναι δύσπιστοι. Σε τελική ανάλυση, παρόμοιες ειδήσεις έχουν εμφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό και πιο συχνά από ότι δεν έχουν αποδειχθεί εντελώς ψευδείς ή ότι αποτελούν ψευδή παρουσίαση της πραγματικής νομοθετικής ή κανονιστικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, ως ένα από τα μεγάλα αναπτυγμένα έθνη του κόσμου και ηγέτης της ευρύτερης περιοχής του, η απόκτηση νομικής αναγνώρισης στην Αυστραλία θα ήταν μια τεράστια νίκη για το bitcoin. Ακολουθεί μια ανάλυση των ειδήσεων και τι μπορεί να σημαίνει τόσο για τη χώρα όσο και για την κρυπτογράφηση που θα μπορούσε να αποκτήσει πλήρη νομική κατάσταση.

Ένας ευρύς συνασπισμός

Αυτή η εξέλιξη αποκαλύφθηκε από το Sydney Morning Herald, μια αυστραλιανή εθνική πηγή ειδήσεων. Σύμφωνα με αυτό, εκπρόσωποι τόσο από τα αριστερά όσο και από τα κεντρικά κόμματα έχουν ξεκινήσει μια συλλογική πρωτοβουλία που επιδιώκει να παρέχει στο bitcoin πλήρη νομική αναγνώριση, που δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο νόμισμα fiat που χρησιμοποιείται στην Αυστραλία. Η ίδια πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας ακόμη μεγαλύτερης έκκλησης για την αυστραλιανή κυβέρνηση να επικεντρώσει περισσότερους από τους πόρους της στην εφαρμογή blockchain και να βοηθήσει τους ευαγγελιστές της με υψηλότερο βαθμό υποστήριξης.

Ο γερουσιαστής Sam Dastyari και ο γερουσιαστής Jane Hume, που ανήκουν στο φιλελεύθερο κόμμα και το εργατικό κόμμα, είναι οι ηγέτες της πρωτοβουλίας. Τα επιχειρήματά τους επικεντρώνονται στην ιδέα ότι η Αυστραλία είναι πολύ πιο ενεργή όταν πρόκειται για τη χρήση κρυπτογράφησης, αλλά και ολόκληρου του τεχνολογικού πεδίου του blockchain. Το ζευγάρι δημιούργησε εξαιτίας αυτού μια ομάδα που ονομάζεται Κοινοβουλευτικοί Φίλοι του Blockchain. Σύμφωνα με αυτούς, σκοπός τους είναι να προωθήσουν τη γενική κατάσταση των θεμάτων του ψηφιακού νομίσματος και του blockchain.

Αυτές οι συνεργασίες δεν είναι κάτι καινούργιο και μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε όλες τις αναπτυγμένες αλλά και υπανάπτυκτη χώρα στον πλανήτη. Ωστόσο, μέσα στην ίδια πρωτοβουλία υπάρχει μια πρόταση που έχει τραβήξει την προσοχή του υπόλοιπου κόσμου

Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

Μέσα από την πρόταση, υπάρχει άμεση πρόσκληση από τους Κοινοβουλευτικούς Φίλους του Blockchain για την κεντρική τράπεζα του έθνους να ξεκινήσει τη δική της κρυπτογράφηση. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που φαίνεται και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα στο Νορβηγία, αλλά η επιρροή της Αυστραλίας είναι πολύ μεγαλύτερη στα περίχωρά της.

Οι γερουσιαστές πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά επαναστατικό βήμα για όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένης της Reserve Bank και να δουν το ρόλο τους ως πολιτικοί διαμεσολαβητές για το ίδιο βήμα που θα πραγματοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, η Reserve Bank έχει ήδη αποκαλύψει νωρίτερα το 2017 ότι έκανε μια εσωτερική ομάδα που έχει αναλάβει να διερευνήσει την τεχνολογία και τις δυνατότητές της. Εξαιτίας αυτού, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι δύο οντότητες βρίσκονται σε κάποια μορφή επικοινωνίας, η οποία δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρωτοβουλία.

Σίγουρα, η τράπεζα απέχει πολύ από οποιαδήποτε ισχύουσα λύση για ένα ψηφιακό νόμισμα εσωτερικής κατασκευής, αλλά με πολιτική υποστήριξη, οποιοδήποτε έργο θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε υψηλότερη ταχύτητα. Επιπλέον, η ίδια πολιτική υποστήριξη θα μπορούσε να πείσει τη διοίκηση της τράπεζας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει 180 μοίρες για το ζήτημα και θα τις εγκαταλείψει, μαζί με τυχόν πιθανά κόστη που ενδέχεται να έχουν αυξηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η Αυστραλία ως ηγέτης ψηφιακού νομίσματος

Από πολλές απόψεις, η Αυστραλία είναι ο ιδανικός υποψήφιος για μια χώρα που θα εισέλθει στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος με πλήρη νομοθετική υποστήριξη. Αν και για πολλούς αυτή η έννοια μπορεί να φαίνεται απολύτως λογική, η πραγματικότητα δεν την έχει καλύψει – σήμερα, η Ιαπωνία είναι πιθανώς η χώρα που έχει προχωρήσει περισσότερο στο νομικό μέτωπο με την αναγνώριση bitcoin που συνέβη μερικούς μήνες πριν.

Ωστόσο, είναι η (σχετικά μιλώντας) κοντινή Αυστραλία που έχει έναν μεγάλο συνδυασμό χαρακτηριστικών που της επιτρέπει να είναι σχεδόν ο ιδανικός υποψήφιος για οποιεσδήποτε εθνικές πρωτοβουλίες ψηφιακού νομίσματος. Πρώτον, όπως και πολλά άλλα δυτικά έθνη, χρησιμοποιούν πολλοί Αυστραλοί πολίτες BTC για να παίξετε online, αγοράστε αγαθά και υπηρεσίες και κάντε επιπλέον πράγματα με το ψηφιακό τους νόμισμα.

Έτσι, υπάρχει μια σαφής βάση δυνητικών χρηστών που έχουν ήδη εμπειρία στις συναλλαγές και τις διαδικασίες ψηφιακού νομίσματος. Εκτός από αυτό, η χώρα απολαμβάνει μια ενδιαφέρουσα γεωπολιτική θέση και μια εγχώρια εγκατάσταση. Η Αυστραλία δεν είναι μεγάλη από άποψη πληθυσμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε πολύ πιο αποτελεσματικά να δοκιμάσει το νέο της ψηφιακό νόμισμα και επίσης να επιτρέψει τη χρήση του bitcoin ως αναγνωρισμένου κρυπτονομίσματος.

Ακόμη και σε περίπτωση απρόβλεπτων προβλημάτων, θα ήταν κάτι παραπάνω από εξοπλισμένο για την επίλυσή τους ή ακόμη και για να σταματήσει ο έλεγχος χωρίς να υποστεί υπερβολική ζημιά. Το ίδιο ισχύει και για τον πληθυσμό του θα ήταν πολύ πιο εύκολο όταν πρόκειται για όλα τα είδη ασφαλίσεων σε περίπτωση δοκιμών.

Όμως, την ίδια στιγμή, η Αυστραλία είναι μέλος της G20 και πολλών άλλων πολιτικών και χρηματοοικονομικών συστημάτων, τοποθετώντας την στην ίδια ομάδα με οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα στο βόρειο ημισφαίριο. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοδήποτε μελλοντικό ψηφιακό νόμισμα θα ενεργοποιηθεί μέσα σε μια χώρα που ήδη ασχολείται με πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από οποιεσδήποτε δοκιμές θα μπορούσαν να είναι πολύτιμες για οποιαδήποτε μελλοντική πρωτοβουλία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Εμπόδια για τους κοινοβουλευτικούς φίλους του Blockchain

Ενώ το όραμά τους είναι σαφές, ο πραγματικός δρόμος για την πραγματοποίησή του δεν είναι τόσο πολύ. Ορισμένα μέλη του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τα κόμματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Φίλου του Blockchain, δεν υποστηρίζουν τη διαδικασία επέκτασης κρυπτογράφησης.

Μερικοί από αυτούς ζήτησαν ακόμη πιο πρόσφατα ακόμη αυστηρότερο έλεγχο και επίβλεψη της χρήσης του BTC στην Αυστραλία. Εξαιτίας αυτού, τα μέλη των Κοινοβουλευτικών Φίλων του Blockchain θα έχουν πρώτα έναν δύσκολο δρόμο μπροστά στον οποίο πρέπει να πείσουν τους πολιτικούς τους συναδέλφους ότι τόσο το blockchain όσο και τα ψηφιακά νομίσματα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για τη χώρα τους.

Πηγή: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me