Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Αξιολόγηση του αριθμού κρυπτονομισμάτων στον παγκόσμιο τομέα Blockchain

Η άνοδος του ψηφιακού νομίσματος έχει αναγνωριστεί ευρέως τα τελευταία δύο χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Με το ολοένα αυξανόμενο ανώτατο όριο αγοράς των μεμονωμένων κρυπτονομισμάτων και των συνεχώς νέων που εμφανίζονται, όπου το Οι ICO σπάζουν ρεκόρ μετά από ρεκόρ, το ίδιο οικοσύστημα δεν δείχνει σαφώς κανένα σημάδι επιβράδυνσης της ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η ευρύτερη βάση χρηστών για bitcoin και ορισμένα άλλα μεγάλα δίκτυα φαίνεται να αυξάνεται σταθερά, γι ‘αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν BTC για πρόσβαση σε διαδικτυακά καζίνο, πάρτε δάνεια και κάντε πολλά άλλα.

Στην πραγματικότητα, πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η φάση είναι μόνο η αρχή μιας ακόμη μεγαλύτερης ώθησης προς εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα που θα εμφανιστούν τις επόμενες δεκαετίες. Ταυτόχρονα, το οικοσύστημα μέχρι στιγμής δεν έχει απορρίψει παλαιότερα κρυπτονομίσματα σε ουσιαστική μορφή. Ενώ υπάρχουν κάποια δίκτυα που σταμάτησαν να λειτουργούν, κανένα από τα πραγματικά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την αρχή.

Για όλους τους άλλους, το μόνο ζήτημα είναι το καπάκι της αγοράς τους – αυτά θα μπορούσαν να είναι τεράστια, όπως αυτά του bitcoin και του ethereum, ή πολύ μικρά για πολλά άλλα. Όμως, ακόμη και για τα μικρότερα altcoins, υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου ένα ψηφιακό νόμισμα απογειώθηκε γρήγορα και κάπως απροσδόκητα.

Όλα αυτά είναι πολύ ευεργετικά για όσους ασχολούνται με τις αγορές ψηφιακών νομισμάτων, αλλά ταυτόχρονα, μερικοί αμφισβητούν ανοιχτά ότι αυτό το πλήθος δικτύων είναι πραγματικά καλό για τη μελλοντική ανάπτυξη. Επιπλέον, σε μικρότερο επίπεδο, ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μεμονωμένων ψηφιακών νομισμάτων που σχετίζονται με την υπόλοιπη ομάδα; Με άλλα λόγια, σε αυτό το διαφορετικό οικοσύστημα, πώς μπορεί να αξιολογηθεί ένα ψηφιακό νόμισμα με φόντο ολόκληρο το γήπεδο; Ορισμένοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια λύση για αυτό το ζήτημα.

Ανάλυση Huobi

Το Huobi είναι ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης που εδρεύει στο Πεκίνο και αποφάσισε πρόσφατα να προσπαθήσει να ποσοτικοποιήσει τα νομίσματα που βασίζονται σε blockchain χρησιμοποιώντας μια σειρά παραγόντων. Ο μηχανισμός για αυτόν τον υπολογισμό ονομάστηκε SMARTChain και δημιουργήθηκε με τη βοήθεια βιομηχανικών προγραμματιστών και ακαδημαϊκών. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν οι παγκόσμιοι επενδυτές όταν επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για ένα ή περισσότερα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιεί απλώς το ιστορικό της απόδοσης του δικτύου στον νομισματικό τομέα, το SMARTChain δημιουργήθηκε για να χρησιμοποιήσει έναν επιστημονικό τρόπο αξιολόγησης πλατφόρμας.

Αυτή τη στιγμή, το σύστημα βρίσκεται σε φάση beta και οι προγραμματιστές Huobi σχεδιάζουν να του παρέχουν μηνιαίες ενημερώσεις για να αυξήσουν περαιτέρω τη λειτουργικότητά του. Ένα άλλο ισχυρό κοστούμι του έργου προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Tsinghua. Ως ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια της χώρας, το ίδιο ίδρυμα είχε το School of Finance να δημιουργήσει το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για την αξιολόγηση.

Όταν τελείωσε, το μοντέλο χρησιμοποίησε πέντε διαφορετικές μεταβλητές για τον υπολογισμό του. Αυτές περιλαμβάνουν τη συνάφεια των εφαρμογών blockchain στην πραγματική ζωή, την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και την αντίληψη του κοινού, τον όγκο των συναλλαγών, τον κίνδυνο πληθωρισμού και αξιοπιστίας και τέλος, τον βασικό τεχνολογικό σχεδιασμό του και όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά του. Με αυτό, μόλις λειτουργούσε το σύστημα, ο κατάλογος των 20 κορυφαίων ψηφιακών νομισμάτων δημιουργήθηκε με το συνδυασμό της αξιολόγησης αυτών των παραγόντων. Οι τρεις πρώτες θέσεις ανήκουν στο bitcoin, το ethereum και το ενδιαφέρον, το litecoin ως το τρίτο δίκτυο. Ο Ripple κατέλαβε την τέταρτη θέση, ακολουθούμενος από το Ethereum classic.

Η Huobi πιστεύει ότι αυτό το εργαλείο μπορεί να παρέχει μια πολύ ξεχωριστή και πολύτιμη υπηρεσία στους χρήστες του, ειδικά σε αυτούς που αναζητούν μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Όμως, επειδή κυκλοφόρησε η ίδια πλατφόρμα, η επερχόμενη περίοδος θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω αναβάθμιση της χωρητικότητας υπολογισμού και τον τρόπο συλλογής των δεδομένων. Η πλήρης χρηστικότητα του εργαλείου θα είναι εμφανής μόνο όταν περάσει αυτή η περίοδος beta.

Ένας μεγάλος ωκεανός επιλογών

Η ανάλυση Huobi άγγιξε την ίδια την ουσία της συζήτησης που έχει βαθμολογηθεί με τον αριθμό των ψηφιακών νομισμάτων και αυτό είναι όταν ή ακόμα και αν ο αριθμός των δικτύων θα γίνει πρόβλημα για τους επενδυτές. Εφόσον η σύνθετη και διαφορετική προσφορά δεν έρχεται με άμεσο μειονέκτημα στην αρένα συναλλαγών, δεν θα υπάρξουν πιέσεις για αλλαγή της ρύθμισης.

Αυτήν τη στιγμή, οι επενδυτές ενδιαφέρονται μόνο για την εύρεση ενός ψηφιακού νομίσματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κέρδους είτε μέσω αντλίας και απόρριψης είτε μέσω ορισμένων άλλων μηχανισμών διαπραγμάτευσης. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα νεοεισερχόμενα ψηφιακά νομίσματα δημιουργούν προβλήματα για τους εμπόρους, εκτός από πιθανή αύξηση των τιμών άλλων κρυπτονομισμάτων. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο σε μικρό βαθμό, οπότε δεν παρέχει στους εμπόρους πονοκέφαλο.

Πιθανά προβλήματα που θα έρθουν

Προς το παρόν, είναι σαφές ότι οι έμποροι και οι επενδυτές μπορούν να εφαρμόσουν πράγματα όπως η πλατφόρμα Huobi και άλλες επιλογές για να κάνουν κεφαλές και ουρές ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος σε ολόκληρο το οικοσύστημα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι μηχανισμοί αξιολόγησης πιθανότατα θα βελτιωθούν μόνο. Ωστόσο, ο κίνδυνος για όλους έγκειται στους απλούς χρήστες.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα μέλλον όπου τα νέα ψηφιακά νομίσματα ξεφυτρώνουν συνεχώς, αλλά ότι μερικά από αυτά είναι εντελώς απατηλά, με στόχο μόνο να απάτη τους ανθρώπους σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά να εξαφανιστούν. Ακόμα και σήμερα, προγράμματα όπως το OneCoin παραμένουν αμφίβολα νόμιμα ή αυθεντικά, αλλά τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να δουν πολλά περισσότερα.

Εάν συμβεί αυτό και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εξαπατηθεί, η αντίδραση θα γίνει πολιτική, η οποία, με τη σειρά της, θα περιλαμβάνει μια ισχυρή ρυθμιστική ώθηση. Σε αυτήν την ώθηση, ολόκληρο το νόμιμο οικοσύστημα ψηφιακών νομισμάτων θα μπορούσε επίσης να πληγεί. Θέλω να κλάψω είναι ένα τέλειο παράδειγμα της προθυμίας του κοινού να συνδέσει πράγματα όπως αυτό το ransomware και τα μέσα πληρωμής που δεν έχουν καμία σχέση με τους δημιουργούς ή την πρόθεσή τους.

Κάτι πολύ παρόμοιο θα συνέβαινε με τα κρυπτονομίσματα εάν ένας μεγάλος αριθμός μη έγκυρων δικτύων πάρει τα χρήματα των ανθρώπων και εξαφανιστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο τομέας του ψηφιακού νομίσματος πρέπει να κάνει καλή δουλειά εσωτερικής αστυνόμευσης και, στη συνέχεια, να μην διστάζει να επισημάνει παράνομα σχέδια ή αυτά που ενδέχεται να είναι κακόβουλα. Στην άλλη περίπτωση, ο μεγάλος ωκεανός των ψηφιακών νομισμάτων θα μπορούσε να γίνει πνιγμός για πολλά από αυτά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me