Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Η Ακόμα Παρούσα Ανάγκη για την Ανάπτυξη της Βάσης Χρήσης BTC

Η επέκταση του οικοσυστήματος ψηφιακού νομίσματος το 2017 έχει πλέον τεκμηριωθεί καλά. Με πολλά ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, που αποκτούν σημαντική αξία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υπάρχει μια σαφής αίσθηση μιας μεγάλης αλλαγής στην οικονομική δομή του κόσμου.

Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι ποτέ στην ιστορία δεν ένα εθνικό, μη φυσικό εμπόρευμα / νόμισμα κατάφερε να αποκτήσει τόσο πλούτο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο προηγούμενους δύο μήνες, αλλά ολόκληρο το χρονικό πλαίσιο από τότε που ενεργοποιήθηκαν τα κρυπτονομίσματα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι σήμερα το BTC χρησιμοποιείται για οτιδήποτε εκτείνεται από την απόκτηση διαδικτυακών δανείων έως την επίσκεψη διαδικτυακά καζίνο bitcoin, αλλά ολόκληρο το σύστημα είναι κάτω των 10 ετών. Από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε, κατάφερε, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση μέχρι τώρα, να συσσωρεύσει μια τεράστια αγοραία αξία και να συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, παρ ‘όλα αυτά, οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες είναι είτε αυτοί που έχουν αποκτήσει το κρυπτογράφηση κατά τις πρώτες μέρες του δικτύου μέσω μεμονωμένης εξόρυξης ή άλλης επιχείρησης, ή είναι πλούσια άτομα που αποφάσισαν να μπουν στον τομέα του ψηφιακού νομίσματος ως τρόπος διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου τους. Φυσικά, ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών, hedge funds και άλλου χρηματοοικονομικού και επιχειρηματικού οργανισμού κατέχουν ψηφιακό νόμισμα, αλλά όταν πρόκειται για τους πραγματικούς μεμονωμένους χρήστες, οι ομάδες που αναφέρθηκαν προηγουμένως φαίνεται να εξακολουθούν να είναι οι κυρίαρχες.

Καθώς το ψηφιακό νόμισμα προωθεί τόσο την τιμή όσο και τη συνάφεια του σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί αναρωτιούνται πότε θα ξεκινήσει η απόκτηση χρηστών μεγάλης κλίμακας. Εδώ είναι μερικά από τα γεγονότα που ρίχνουν φως στο ίδιο θέμα.

Χρειάζονται ακόμη και οι τελικοί χρήστες?

Από την ανάκαμψη της συντριβής του 2013 που έδειξε ότι το δίκτυο bitcoin θα επιβιώσει, υπήρξε σαφής ανάγκη συγκέντρωσης περισσότερων χρηστών. Όμως, αυτή η ώθηση μειώθηκε αργά για πολλούς στην κοινότητα του ψηφιακού νομίσματος τη στιγμή που η μεμονωμένη εξόρυξη σταμάτησε να είναι βιώσιμη, η οποία συνέβη ακόμη και πριν από το 2013.

Στα πρώτα χρόνια, η βασική ιδέα του δικτύου P2P που έτρεξε το σύστημα bitcoin ήταν να το αποκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Το όραμα των δημιουργών, τόσο θολό όσο φαίνεται σήμερα, ήταν να παρέχει στο κοινό ένα σύστημα που ελέγχει συγκεντρώνοντας τους πόρους του, σε αυτήν την περίπτωση, την υπολογιστική τους δύναμη.

Όμως, καθώς ο αριθμός των κόμβων κατακερματισμού στο δίκτυο αυξήθηκε και η δυσκολία της λειτουργίας κατακερματισμού αυξήθηκε, οι κανονικοί οικιακοί υπολογιστές απλά δεν είχαν το δυναμικό φόρτου εργασίας για να εξορύξουν κέρματα ως δευτερεύουσα ή παρασκηνιακή λειτουργία. Εξαιτίας αυτού, οι χρήστες άρχισαν να δημιουργούν εξέδρες για εξόρυξη που μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν την ισχύ των GPU αντί των CPU και να τους παρέχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτό επίσης δεν κράτησε, ακόμη και με τη δημιουργία ειδικών δεξαμενών εξόρυξης. Γρήγορα, το κινέζικο δυναμικό που είναι γνωστό σήμερα μπήκε στη σκηνή με εξόρυξη βιομηχανικής κλίμακας και ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος κατακερματισμού του δικτύου. Ακολούθησαν και άλλα μεγάλα ορυχεία ή κοινοπραξίες.

Με αυτό, η ιδέα ενός συνηθισμένου χρήστη που εκτελεί μια λειτουργία εξόρυξης bitcoin στον φορητό υπολογιστή ή στην επιφάνεια εργασίας του απλώς εξαφανίστηκε. Καθώς η διαδικασία απόκτησης, κράτησης και διαπραγμάτευσης bitcoin άρχισε να περιλαμβάνει όλο και περισσότερα χρήματα, έτσι και οι κανονικοί χρήστες άρχισαν να περιθωριοποιούνται.

Σήμερα, ορισμένοι στην κοινότητα λένε ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέων χρηστών τελικού επιπέδου ή άτομα που απλά θέλουν να χρησιμοποιήσουν bitcoin για διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, Η αγορά αγαθών ή κάτι παρόμοιο, είναι λίγο πολύ άσκοπο. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του δικτύου θα σχεδιαστεί από την εισροή ή την έξοδο μεγάλων κεφαλαίων, όχι εκείνων που προέρχονται από μεμονωμένους χρήστες (οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν μικρές σε σύγκριση).

Τα βασικά του δικτύου

Η προηγούμενη διατριβή είναι σωστή υπό την έννοια ότι για τα επόμενα δύο χρόνια, το bitcoin θα είναι παιδική χαρά για όσους έχουν οικονομικά μέσα μεγάλης κλίμακας. Το ψηφιακό νόμισμα θα αγοραστεί και θα πουληθεί για κέρδος, με παρόμοιο τρόπο όπως και άλλα εμπορεύσιμα εμπορεύματα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τεράστιο ελάττωμα στην ιδέα ότι δεν απαιτείται αύξηση στους τελικούς χρήστες. Ανεξάρτητα από το δυναμικό διαπραγμάτευσης που προέρχεται από πλούσια άτομα ή οργανισμούς, η ομάδα τελικών χρηστών θα είναι αυτό που κάνει το δίκτυο ανθεκτικό σε εξωτερικές πιέσεις ή ανοιχτό σε αυτά.

Τα νέα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων θα συνεχίσουν να αυξάνονται και εάν η παρουσία χρημάτων είναι το μόνο πράγμα που καλεί τους επενδυτές, αργά ή γρήγορα κάποιο άλλο δίκτυο θα πάρει τη θέση τους. Αρκεί να κοιτάξουμε την άνοδο του δικτύου Ethereum και του αιθέρα του για να δούμε ότι άλλοι έχουν ό, τι χρειάζεται για να αποθρονίσει το bitcoin.

Στην πραγματικότητα, καθώς ο χώρος ψηφιακού νομίσματος διαφοροποιείται όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και την προσβασιμότητα, το bitcoin έχει τα πάντα να χάσει ως ηγέτης του πακέτου. Από αυτή την άποψη, μια μεγάλη βάση χρηστών είναι η μόνη βιώσιμη μακροπρόθεσμη εισφορά που μπορεί να προφυλάξει από τις μεγάλες αλλαγές σε αυτόν τον αγώνα.

Υποστήριξη Grassroots

Όπως σε πολλές άλλες επιχειρήσεις, μια μεγάλη βάση χρηστών είναι εκείνη που παρέχει ένα συγκεκριμένο προϊόν ή επιχείρηση με σταθερότητα. Μπορεί να μην είναι ο μόνος παράγοντας σταθερότητας στην εικόνα, αλλά είναι σίγουρα σημαντικός. Η ίδια βάση χρηστών προστατεύει την προσπάθεια ξαφνικών αλλαγών που σίγουρα θα έρθουν καθώς η αγορά επαναπροσδιορίζεται συνεχώς, οδηγώντας τακτικά σε μεγάλες αλλαγές στην τιμή BTC.

Τώρα, οι ίδιες αλλαγές δεν είναι τόσο απτές, επειδή δεν επηρεάζουν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Όμως, όταν ο ίδιος όμιλος γίνεται πιο πολυάριθμος, το αποτέλεσμα των εμπορικών επιπτώσεων μπορεί να είναι πολύ πιο έντονο. Σήμερα, το bitcoin έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη φήμη του από κάτι περιθώριο σε κάτι πολύ ενδιαφέρον, αλλά και ευμετάβλητο.

Αυτό δεν είναι ένα ιδανικό παρότρυνση για δράση για την προσέλκυση σε απλούς χρήστες, αλλά άλλα πλεονεκτήματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο εμφανή σε αυτούς εάν υπογραμμιστούν. Για να συμβεί αυτό, η αναπτυξιακή και εμπορική κοινότητα πρέπει να ασκήσει τη δημόσια επιρροή τους και να συνεχίσει να εργάζεται για να φέρει πιο συνηθισμένους ανθρώπους στο δίκτυο. Με την είσοδό τους, όλοι στο οικοσύστημα θα επωφεληθούν, ειδικά όταν πρόκειται για το μέλλον μπροστά από το δίκτυο bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me