Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το αργό πετρέλαιο επεκτείνει τη μεροληψία Bullish – Το ερέθισμα των ΗΠΑ ελπίζει στο αδύναμο δολάριο!

Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης σήμερα, WTI Το αργό πετρέλαιο κατάφερε να επεκτείνει το κέρδος του της προηγούμενης εβδομάδας, χτυπώντας ένα υψηλό εντός της ημέρας πολύ πάνω από τα μέσα των 57,00 δολαρίων, κυρίως λόγω της αισιόδοξης διάθεσης στην αγορά, που πυροδοτήθηκε από τις ελπίδες ότι το 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια COVID του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden- Θα περάσει 19 πακέτο ανακούφισης, το οποίο ενίσχυσε αμέσως τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων και συνέβαλε στην αύξηση του αργού πετρελαίου. Εκτός από αυτό, η ανοδική τάση που περιβάλλει τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να εφαρμόσει περαιτέρω περικοπές εφοδιασμού τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Εν τω μεταξύ, οι μειώσεις από άλλα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ +) συνέβαλαν επίσης στη διατήρηση της ισορροπίας στις παγκόσμιες αγορές.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έλαβαν κάποια πρόσθετη υποστήριξη μετά την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Αντίθετα, η επανεμφάνιση των περιπτώσεων COVID-19 ώθησε πολλά έθνη να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, όπως είναι το κλείδωμα, το οποίο έχει καταστεί βασικός παράγοντας που έχει κρατήσει καπάκι για τυχόν πρόσθετα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου. Εν τω μεταξύ, η νέα δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ ευρείας βάσης περιορίζει επίσης την ανοδική δυναμική του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εκτός από αυτό, οι αυξήσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου περιορίστηκαν επίσης από τις χαμηλές αναφορές που υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια κοροναϊού από την Oxford-AstraZeneca απέτυχαν να εξημερώσουν τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού. WTI Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται σήμερα στα 57,41 και ενοποιείται στο εύρος μεταξύ 57,02 και 57,56.

Το συναίσθημα διαπραγμάτευσης της αγοράς διατήρησε τη θετική του απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα, παρέμεινε υποστηρικτικό την ημέρα, εν μέσω αισιοδοξίας σχετικά με ένα πρόσθετο πακέτο χρηματοοικονομικής βοήθειας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ελπίδες ενισχύθηκαν μετά από μια αδύναμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας στην οικονομία από το αναμενόμενο. Οι μισθοδοσίες εκτός αγροκτημάτων ήταν 49.000 και το ποσοστό ανεργίας ήταν 6,3%. Τα απογοητευτικά δεδομένα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερα μέτρα τόνωσης, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ζήτηση καυσίμων. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η συζήτηση στο συνέδριο συνεχίζεται σχετικά με το πακέτο τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είπε επίσης το σαββατοκύριακο ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε πλήρη απασχόληση το 2022 εάν η χώρα παραδώσει ένα αρκετά ισχυρό πακέτο ανακούφισης.

Εκτός από αυτό, ένας άλλος λόγος πίσω από τη θετική απόδοση της αγοράς θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στα καλύτερα στοιχεία από τον αναμενόμενο Τρεχούμενο λογαριασμό και το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας. Εν τω μεταξύ, η αισιοδοξία σχετικά με τη διάθεση εμβολίων για τον εξαιρετικά μεταδοτικό κοροναϊό διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη στήριξη του εμπορικού κλίματος. Αυτό θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που στήριξαν τις τιμές του αργού πετρελαίου.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην ανοδική τάση γύρω από τις τιμές του αργού πετρελαίου θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί στην υπόσχεση της Σαουδικής Αραβίας να εφαρμόσει περισσότερες περικοπές εφοδιασμού τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Εν τω μεταξύ, οι μειώσεις του εφοδιασμού από άλλα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ +), βοήθησαν επίσης την αγορά πετρελαίου να διατηρήσει την ανοδική της προκατάληψη.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν επιπλέον άνοδο αφού το Ιράν ζήτησε από τις ΗΠΑ να άρουν τις κυρώσεις. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei δήλωσε ότι η «τελική και μη αναστρέψιμη» απόφαση της Τεχεράνης ήταν να επιστρέψει στη συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία του 2015, εάν η Ουάσινγκτον άρει κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Αυτές οι παρατηρήσεις έγιναν αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα άρουν τις κυρώσεις απλώς για να επιστρέψουν το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές είναι στάση καθώς σταθμίζουν αν μπορεί να αναβιώσει το σύμφωνο και πώς.

Παρά την αισιόδοξη διάθεση και τα αδύναμα δεδομένα των ΗΠΑ, το δολάριο ΗΠΑ ευρείας βάσης κατάφερε να σταματήσει τη φθίνουσα πορεία της προηγούμενης περιόδου, λαμβάνοντας μερικές νέες προσφορές την ημέρα, καθώς τα απογοητευτικά δεδομένα για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ προκάλεσαν ορισμένους εμπόρους να μειώσουν τα στοιχήματα σε μια ανάκαμψη στο greenback. Οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν επίσης τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό τους αργότερα την εβδομάδα και ορισμένα σημαντικά δεδομένα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή, θα κυκλοφορήσουν επίσης αυτήν την εβδομάδα. Τα κέρδη του δολαρίου ΗΠΑ θεωρήθηκαν ως ένας από τους βασικούς παράγοντες που διατηρούσαν τα κέρδη στις τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς η τιμή του πετρελαίου σχετίζεται αντιστρόφως με την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, έως τις 8:53 μ.μ. ET (1:53 π.μ. GMT), ο δείκτης δολαρίων ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός κάδου άλλων νομισμάτων, είχε αυξηθεί κατά 0,13%, σε 91,088.

Προχωρώντας, οι έμποροι της αγοράς θα παρακολουθούν τα νέα σχετικά με το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ, τα εμβόλια κοροναϊού (COVID-19) και τις εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν. Στο μέτωπο των δεδομένων, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή m / m και το Sentix Investor Confidence, θα είναι το κλειδί για παρακολούθηση. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me