Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Εμπορικές συναλλαγές EUR / USD Κερδίστε κέρδος – Βάλτε στήριξη για άλλη πώληση!

ο EUR / USD το ζεύγος έκλεισε στο 1,20622, μετά το υψηλό του 1,21130 και το χαμηλό του 1,20426. Παρά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα μακροοικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη, το EUR / USD ζευγάρι σημείωσε απώλειες την Τετάρτη, εν μέσω της ευρείας βάσης στο δολάριο ΗΠΑ. Το δολάριο ΗΠΑ ήταν υψηλό, εν μέσω της αυξανόμενης αισιοδοξίας ότι το ενισχυμένο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας θα οδηγήσει σε άμεση και ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Την Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα είχαν επαρκή εμβόλια κοραναϊού για να εμβολιάσουν κάθε ενήλικα στη χώρα μέχρι τα τέλη Μαΐου, που θα ήταν δύο μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Αυτές οι εξελίξεις ακολούθησαν η φαρμακευτική εταιρεία Merck που συμφώνησε να βοηθήσει τον αντίπαλό της Johnson & Η Johnson θα επιταχύνει την παραγωγή του εμβολίου της μιας δόσης. Το πρόγραμμα εμβολίων είναι πλέον ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επαναφορά της οικονομίας. Το Τέξας, το οποίο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ από τον πληθυσμό, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα άρει τους περιορισμούς της μάσκας και θα ανοίξει εκ νέου τις επιχειρήσεις την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, το πακέτο τόνωσης των ΗΠΑ εγκρίθηκε επίσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Αυτό θα προσθέσει 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στην βοήθεια ανακούφισης του κοροναϊού, η οποία θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στο δρόμο προς την ανάκαμψη. Όλες αυτές οι θετικές εξελίξεις στις ΗΠΑ πρόσθεσαν δύναμη στο δολάριο ΗΠΑ, επενδύοντας επίσης στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και σταθμίζοντας το EUR / USD ζεύγος.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στις 12:45 GMT, το Γαλλικό Ισοζύγιο Προϋπολογισμού της Γαλλίας μπήκε, παρουσιάζοντας έλλειμμα -21,9B για τον Ιανουάριο. Στις 13:15 GMT, το PMI των Ισπανικών Υπηρεσιών κυκλοφόρησε, παραμένοντας σταθερό με τις προσδοκίες του 43.1. Στις 13:45 GMT, το ιταλικό PMI υπηρεσιών παρουσίασε άνοδο στα 48,8, έναντι του αναμενόμενου 45,8, υποστηρίζοντας το ευρώ και περιορίζοντας τυχόν περαιτέρω απώλειες στο EUR / USD ζεύγος. Στις 13:50 GMT, το French Final Services PMI κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας άνοδο στα 45,6, έναντι του αναμενόμενου 43,6, υποστηρίζοντας το ευρώ και περιορίζοντας την καθοδική δυναμική του EUR / USD ζεύγος. Στις 13:55 GMT, το PMI Final Services της Γερμανίας μπήκε, παραμένοντας σύμφωνα με την πρόβλεψη των 45,7. Στις 14:00 GMT, τα στοιχεία PMI των τελικών υπηρεσιών για ολόκληρη την ευρωζώνη έφτασαν στα 45,7, έναντι του αναμενόμενου 44,7, υποστηρίζοντας το ευρώ και περιορίζοντας τυχόν περαιτέρω απώλειες στο EUR / USD ζεύγος. Στις 15:00 GMT, ο ΔΤΙ για τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας άνοδο στο 1,4%, έναντι του αναμενόμενου 1,3%, το οποίο στήριξε το Ευρώ και περιόρισε την πτώση EUR / USD τιμές.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, στις 18:15 GMT, το ADP Non-Farm Employment Change για το Φεβρουάριο κυκλοφόρησε, δείχνοντας μια πτώση στα 117 χιλ., Έναντι των προβλέψεων των 203 χιλ., Τα οποία ζύγιζαν το δολάριο ΗΠΑ και κάλυψαν περαιτέρω πτώση στο EUR / USD ζεύγος. Στις 19:45 GMT, το Final Services PMI για το Φεβρουάριο αυξήθηκε σε 59,8, έναντι του προβλεπόμενου 58,9, το οποίο στήριξε το δολάριο ΗΠΑ και πρόσθεσε τις απώλειες EUR / USD ζεύγος. Στις 20:00 GMT, το PMI Services ISM έπεσε στα 55,3, έναντι του προβλεπόμενου 58,7, ζυγίζοντας το δολάριο ΗΠΑ και περιορίζοντας τυχόν περαιτέρω απώλειες στο ζεύγος EUR / USD. Εν τω μεταξύ, το ενιαίο νόμισμα ευρώ δέχθηκε πιέσεις καθώς οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας παρέμειναν ασταθείς, λόγω πολλών ευρωπαϊκών εθνών που στρέφονται προς άλλα έθνη εκτός Ευρώπης για να ενισχύσουν την προμήθεια εμβολίων. Τη Δευτέρα, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρτ είπε ότι σκοπεύει να εργαστεί με το Ισραήλ και τη Δανία για τη μελλοντική παραγωγή εμβολίων. Έχει επικρίνει έντονα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρυθμιστή του μπλοκ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ιατρικής (EMA), επειδή η έγκριση της Pfizer από την ΕΕ & Το εμβόλιο BioNTech στα τέλη Δεκεμβρίου ήρθε εβδομάδες μετά την έγκρισή του από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Ο Δανός πρωθυπουργός έκανε επίσης παρόμοια σχόλια, λέγοντας ότι οι ευρωπαϊκές προσπάθειες όσον αφορά τα εμβόλια δεν μπορούσαν πλέον να είναι μόνες τους, γεγονός που εξηγεί γιατί η Δανία και η Αυστρία συνεργάζονται για να λάβουν περισσότερες δόσεις.

Άλλα έθνη της ΕΕ κάλεσαν τη Ρωσία και την Κίνα να καλύψουν τα κενά στην προσφορά εμβολίων και η Σλοβακία έχει χορηγήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Sputnik της Μόσχας, λόγω των καθυστερήσεων στον εφοδιασμό από την Pfizer και την AstraZeneca. Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια, η οποία επιβαρύνει το ευρώ και τελικά αυξάνει τις απώλειες EUR / USD ζεύγος.

Καθημερινά τεχνικά επίπεδα

Αντίσταση υποστήριξης

1.2021 1.2125

1.1954 1.2162

1.1917 1.2229

Pivot Point: 1.2058Το EUR / USD διαπραγματεύεται στο σημείο 1,2055, έχοντας παραβιάσει την περιοχή στήριξης του 1.2094, η οποία λειτουργεί τώρα ως αντίσταση για το ζεύγος EUR / USD. Προς το παρόν, το EUR / USD μπορεί να βρει υποστήριξη στο 1,2042, και μια bearish breakout σε αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις στο EUR / USD, μέχρι το επίπεδο 1,998. Καλή τύχη!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me