Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Σύντομη σύνοδος Forex Signals στις ΗΠΑ, 5 Δεκεμβρίου – Οι αγορές παραμένουν ελπιδοφόρες αλλά προσεκτικές

Το συναίσθημα στις χρηματοπιστωτικές αγορές έγινε αρνητικό νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα μετά από σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ότι ενδέχεται να αναβάλει τη συμφωνία Φάσης 1 με την Κίνα έως τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους στην Κίνα. Η απογοητευτική έκθεση κατασκευής των ΗΠΑ ISM τη Δευτέρα έπαιξε επίσης ρόλο σε αυτό, καθώς έδειξε ότι αυτός ο τομέας πέφτει βαθύτερα σε συρρίκνωση, αντί να βελτιωθεί. Όμως, χθες ακούσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ να λέει ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα πάνε πολύ καλά, ενώ το Bloomberg δημοσίευσε μια έκθεση που ανέφερε ότι η συμφωνία Φάσης 1 ενδέχεται να είναι επίσημη στις 15 Δεκεμβρίου.

Αυτό βελτίωσε το συναίσθημα, αν και οι αγορές δεν ξεφεύγουν από αυτό. Αντ ‘αυτού, είναι προσεκτικοί, αλλά με μια μικρή προκατάληψη για τον κίνδυνο. Το υπουργείο εμπορίου της Κίνας δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι είμαστε σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ για το εμπόριο. Αυτό διατηρούσε το συναίσθημα ελαφρώς θετικό, αλλά ωστόσο επιφυλακτικό, καθώς είμαστε στο τελικό στάδιο για την εμπορική συμφωνία και το Brexit στο παρελθόν, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει αρκετά το εμπόδιο. Ο ΟΠΕΚ έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις τους στη Βιέννη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής πρόταση για την απόφαση που θα λάβουν, αν και υπάρχει κάποια συζήτηση για βαθύτερες περικοπές παραγωγής. Αυτό έχει κρατήσει το WTI Oil bullish, αν και δεν πιστεύω ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει ξανά την παραγωγή, απλά παίζουν τα χαρτιά τους για να αυξήσουν τις τιμές του πετρελαίου.

Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος

 • Γερμανικές παραγγελίες εργοστασίων – Οι παραγγελίες εργοστασίων ήταν ασταθείς στη Γερμανία για περισσότερο από ένα χρόνο. Παρόλο που, σημείωσαν ένα καλό κέρδος 1,3% από τον Σεπτέμβριο του περασμένου μήνα, το οποίο αναθεωρήθηκε σε 1,5% αυτόν τον μήνα. Όμως, η σημερινή έκθεση που ήταν για τον Οκτώβριο έγινε αρνητική και πάλι, σημειώνοντας μείωση 0,4%, χωρίς προσδοκίες 0,3%.
 • Λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης – Τα ευρωπαϊκά στοιχεία λιανικής πώλησης κυκλοφόρησαν σήμερα το πρωί και ο εποχικά προσαρμοσμένος όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 0,6% στη ζώνη του ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ και 0,1% στην ΕΕ28. Παρ ‘όλα αυτά, οι αρκούδες μένουν εκτός αγοράς. Φαίνεται ότι οι επενδυτές περιμένουν να δουν τα στοιχεία του NFP αύριο πριν τοποθετήσουν περαιτέρω στοιχήματα.
 • Αναθεωρημένο ΑΕΠ της Ευρωζώνης 

  Αύξηση του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη και την ΕΕ28: Το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ (EA19) και κατά 0,3% στην ΕΕ28 κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 0,2% το ζώνη του ευρώ και κατά 0,1% στην ΕΕ28. Παρ ‘όλα αυτά, οι αρκούδες μένουν εκτός αγοράς. Φαίνεται ότι οι επενδυτές περιμένουν να δουν τα στοιχεία του NFP αύριο πριν τοποθετήσουν περαιτέρω στοιχήματα.

  Το EUR / USD έδειξε ένα bullish ψεύτικο στο διάγραμμα 4 ωρών όταν πέρασε πάνω από το επίπεδο αντίστασης 1,1090. Ωστόσο, τα κέρδη ήταν περιορισμένα καθώς το ζεύγος αντιστράφηκε στο εμπόριο κάτω από την αντίσταση 1,1090 ακριβώς στο επόμενο κερί. Προς το παρόν, αυτό το επίπεδο επεκτείνει την ισχυρή αντίσταση και κάτω από αυτό μπορούμε να περιμένουμε μια μικρή αναδρομή στο EUR / USD έως τα 1,1060 και 1,1038. Αντίθετα, το bullish breakout μπορεί να οδηγήσει τις τιμές EUR / USD στο 1,1120.

 • Μια σημαντική πτώση στις γερμανικές μηχανικές παραγγελίες – Ο μηχανικός μηχανικός της Γερμανίας VDMA βγήκε με πιο σκληρά νέα για τον μεταποιητικό τομέα στη χώρα. Η VDMA ανέφερε πτώση 11% στις παραγγελίες μηχανικού τον Οκτώβριο από το προηγούμενο έτος. Στα μέσα του τρέχοντος έτους, οι παραγγελίες του εργοστασίου μειώθηκαν κατά περίπου 3% ετησίως, οπότε αυτό συνεχίζει να δείχνει κάποιες εκτεταμένες ανησυχίες για τον γερμανικό μεταποιητικό τομέα στο τρίμηνο. Η VDMA σημειώνει ότι οι εγχώριες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 13%, ενώ οι παραγγελίες στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Όσον αφορά την επιδεινούμενη τάση, αναφέρουν ότι πολλοί πελάτες συγκρατούν επενδύσεις λόγω των παγκόσμιων οικονομικών ανησυχιών. προσθέτοντας ότι:

  «Τα τελευταία σημάδια ελπίδας για τον τερματισμό της οικονομικής ύφεσης της γερμανικής βιομηχανίας δεν έχουν ακόμη επιπτώσεις στα βιβλία παραγγελιών εταιρειών μηχανολόγων μηχανικών».

Η σύνοδος των ΗΠΑ

 • Η Saudi’s Feel Good για τη συνάντηση του ΟΠΕΚ – Η συνάντηση του ΟΠΕΚ έχει ξεκινήσει και ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman είπε ότι αισθάνεται καλά για τη συνάντηση του ΟΠΕΚ +. Υπήρξαν ψίθυροι ότι πιέζει πολύ σκληρά για να προσπαθήσει να πάρει άλλα μέλη του ΟΠΕΚ με την ιδέα για βαθύτερες περικοπές παραγωγής. Τούτου λεχθέντος, απομένει να δούμε αν η Ρωσία – ένα βασικό εμπόδιο στα σχέδια – θα συμφωνήσει σε μια τέτοια πρόταση.

 • Lane Talking της BOC – Ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Τράπεζας του Καναδά Timothy Lane μιλά και λέει:
 • η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα είναι πιθανό να παραμείνει ακόμη και αν οι ΗΠΑ και η Κίνα καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία
 • Η παγκόσμια αβεβαιότητα είναι πιθανό να έχει διαρκή επίδραση: παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το εάν η τιμολόγηση της αγοράς αντικατοπτρίζει πλήρως τους κινδύνους
 • Ο τόνος των εξελίξεων τις τελευταίες εβδομάδες δίνει στην τράπεζα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις προοπτικές του Οκτωβρίου για ανάπτυξη και πληθωρισμό
 • Οι αξιοσημείωτες οικονομικές δυνάμεις και ο στόχος του πληθωρισμού σημαίνουν ότι ο Καναδάς είναι ανθεκτικός, αλλά δεν είναι άνοσος
 • οι βλαβερές συνέπειες της εμπορικής σύγκρουσης αντισταθμίζονται μόνο εν μέρει από την ευκολότερη νομισματική πολιτική
 • Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν καλά την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και τις μελλοντικές δαπάνες, αν και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει μειωθεί
 • Ο βαρύς δανεισμός των νοικοκυριών δημιουργεί ευπάθειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν κάθε αρνητικό σοκ στην οικονομία. Η περαιτέρω μείωση των ποσοστών θα μπορούσε να επιδεινώσει τις ευπάθειες
 • Τα στοιχεία για την αύξηση των μισθών στον Καναδά δείχνουν ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να συσφίγγεται
 • υποστήριξη από τις υψηλότερες δαπάνες από τις επαρχιακές κυβερνήσεις που αναμένεται να Wayne το 2020, καθώς η ενοποίηση στο Οντάριο και την Αλμπέρτα λαμβάνει χώρα πρόσφατα κατ ‘ευθείαν τότε BC και Κεμπέκ ομαλοποιεί
 • δεν υπάρχει κανένας λόγος για την Τράπεζα του Καναδά να κινηθεί σε συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όταν πρόκειται για κινήσεις επιτοκίων
 • Η απόκλιση μεταξύ των νομισματικών πολιτικών της Bank of Canada και της Fed των ΗΠΑ δεν είναι τόσο έντονη όσο μερικές φορές προκαταρκτική
 • στην εκ των υστέρων κινήσεις στον Καναδά και τις ΗΠΑ προς τους ισολογισμούς που ξεκίνησαν το 2010 ήταν πρόωρες
 • Η Κίνα μιλάει πολύ καλά
 • εκεχειρία στη Συρία
 • θα συζητήσει την αποφυγή κυρώσεων από το Ιράν με τη Γερμανία
 • λέει ότι μια Γερμανία είναι λίγο κάτω από τις συνεισφορές του στο ΝΑΤΟ και αυτός και η Μέρκελ θα μιλήσουν για αυτό
 • Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ποτέ
 • Λέει ότι ο Trudeau είναι αντιμέτωπος όταν ρωτάται για βίντεο
 • Ο Καναδάς πρωθυπουργός Trudeau είναι καλός άντρας, αλλά μάλλον αναστατωμένος που ο Τραμπ τον κάλεσε για συνεισφορές στο ΝΑΤΟ
 • κάθε χώρα στην οποία μίλησε για την Huawei δεν προχωρά με την εταιρεία
 • PMI μη κατασκευαστικών προϊόντων ISM των ΗΠΑ – Η έκθεση μη κατασκευαστικής ISM των ΗΠΑ κυκλοφόρησε και έχασε τις προσδοκίες, πέφτοντας σε 53,9 μονάδες έναντι 54,5 που αναμενόταν. Η απασχόληση βγήκε υψηλότερα αν και στις 55,5 μονάδες έναντι 53,7 τον περασμένο μήνα, οι νέες παραγγελίες επίσης αυξήθηκαν στις 57,1 μονάδες από 55,6 τον περασμένο μήνα, ενώ η παραγωγή σημείωσε τεράστια πτώση σε 51,6 μονάδες έναντι 57,0 τον Οκτώβριο. Οι παραγγελίες εξαγωγής αυξήθηκαν σε 52,0 μονάδες έναντι 50,0 πέρυσι, οι εισαγωγές μειώθηκαν σε 45,0 έναντι 48,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
 • Συναλλαγές στη θέα

  Αισιόδοξος NZD / USD

  • Η τάση είναι αρνητική για περισσότερο από ένα μήνα
  • Το κάτω προς τα πίσω είναι πλήρες
  • Η 50 SMA παρείχε υποστήριξη
  • Οι βασικές αρχές έχουν γίνει ανοδικές

  Το 5100 SMA τερμάτισε την αναδρομή κάτω σήμερα

  Το NZD / USD έκανε μια ανοδική ανατροπή στις αρχές Οκτωβρίου, η οποία έμοιαζε με μια άλλη αναδρομή υψηλότερη πριν οι πωλητές προωθήσουν περαιτέρω κάτω. Όμως, οι πωλητές δεν επέστρεψαν και δεν τους έχουμε δει από τότε. Έχουμε δει πολλά μειονεκτήματα, αλλά οι αγοραστές επέστρεψαν και έχουν διατηρήσει τον έλεγχο.

  Το συναίσθημα έχει βελτιωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθώς πλησιάζουμε στο τελικό στάδιο της συμφωνίας φάσης 1 μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Υπήρξαν γεγονότα και σχόλια που ανέκαμψαν αυτήν τη συμφωνία, όπως τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ χθες ότι ενδέχεται να αναβάλει τη συμφωνία έως ότου τελειώσουν οι κινεζικές εκλογές, απαντώντας στην Κίνα που στοχεύει το εκλογικό σώμα του Τραμπ με αντίποινα.

  Όμως, σήμερα ακούσαμε από το Bloomberg ότι η συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί στις 15 Δεκεμβρίου, παρά την έντονη ρητορική, η οποία ηρεμεί τα νεύρα. Ο Ντόναλντ Τραμπ βοήθησε επίσης το συναίσθημα όταν είπε πριν από λίγο ότι οι συνομιλίες με την Κίνα πάνε πολύ καλά.

  Το NZD / USD είχε υποχωρήσει χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της ασιατικής περιόδου, αλλά το 50 SMA (κίτρινο) παρείχε σταθερή υποστήριξη στο γράφημα H1. Η τιμή ανέβηκε από αυτόν τον κινούμενο μέσο όρο καθώς το συναίσθημα βελτιώθηκε μετά τα σχόλια του Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Έτσι, αυτό το ζεύγος είναι αρκετά ανοδικό τώρα και θα κοιτάξουμε να ανοίξουμε ένα σήμα αγοράς σε άλλο χαμηλότερο σημείο απόσυρσης, στο 50 SMA.

  Συμπερασματικά

  Το συναίσθημα ήταν αρκετά αρνητικό τις τελευταίες δύο ημέρες, με τα χρηματιστήρια να υποχωρούν χαμηλότερα και τα ασφαλή καταφύγια να αυξάνονται υψηλότερα. Αλλά, αυτό έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες, ειδικά μετά την έκθεση του Bloomberg και τα σχόλια του Donald Trump. Ξεχάστε τα οικονομικά δεδομένα, λέξεις πληγώνουν περισσότερο από τα δεδομένα αυτές τις μέρες.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me