Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Πρέπει ο «Κρεγκ Ράιτ, ο Σάτοσι» να πιστεύεται καθόλου;

Αν τα λόγια του έπρεπε να πιστέψουν, τότε είναι ο Satoshi Nakamoto. Αλλά η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων – ή τουλάχιστον αλήθεια στις αποδείξεις του – πείθει ορισμένους να πιστεύουν διαφορετικά.

Ο Craig Wright δημοσίευσε τη Δευτέρα για τη συμμετοχή του στη δημιουργία του Bitcoin και της τεχνολογίας blockchain. Όχι πολύ καιρό μετά το ξέσπασμα των ειδήσεων, ωστόσο, οι αμφιβολίες μετατράπηκαν γρήγορα, ειδικά στο Reddit, καθώς φάνηκε ότι η ψηφιακή υπογραφή που παρουσίασε ο Ράιτ δεν ήταν το κλειδί για την πραγματική ταυτότητα του Νακαμότο.

Δημοσιεύθηκε επίσης στην ανάρτηση ιστολογίου του Wright, η υπογραφή δεν είναι κείμενο “Sartre”, αλλά μια δημόσια διαθέσιμη υπογραφή από μια συναλλαγή Bitcoin με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με έναν χρήστη του Reddit.

Reddit Δημοσίευση

Υποθέσεις ότι Ο Ράιτ είναι φάρσα και ερωτήσεις που αναζητούν αλήθεια συνεχίζουν να κυκλοφορούν καθώς η κοινότητα του Bitcoin απαιτεί διευκρινίσεις. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι δύο βασικά πρόσωπα στο οικοσύστημα Bitcoin – ο επικεφαλής επιστήμονας του ιδρύματος Bitcoin Gavin Andresen και ο ιδρυτής διευθυντής Jon Matonis – πιστεύουν Ο Craig Wright είναι ο Satoshi Nakamoto.

Και έτσι όλοι αφήνουν να ρωτούν, να κάνουν εικασίες και να θέλουν απεγνωσμένα να μάθουν την αλήθεια για τον Ράιτ που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο πραγματικός δημιουργός Bitcoin.

Θα μπορούσε να είναι απλώς μια άλλη εξαπάτηση?

Αναφέρθηκε ότι ο Ράιτ απέδειξε ιδιωτικά τον ισχυρισμό του ότι επιλέγει άτομα μόνο. Το BBC έγραψε επίσης ότι σκοπεύει να δημοσιοποιήσει όλες τις λεπτομέρειες για τους άλλους που ενδιαφέρονται να επαληθεύσουν την ταυτότητά του. Ωστόσο, το κοινό είναι τώρα διχασμένο, προτρέποντας τον Wright να κυκλοφορήσει τις ίδιες πληροφορίες που έπεισαν τον Andresen και τον Matonis να τον δεχτούν ως τον πραγματικό εφευρέτη του Bitcoin.

Η αξιοπιστία του Ράιτ τίθεται στη γραμμή αφού παραδεχτεί στην ανάρτηση του στο blog του ότι η υπογραφή είναι αυθεντική, η οποία αργότερα απέτυχε να περάσει από δημόσιο έλεγχο:

«Το συγκεκριμένο αρχείο που θα χρησιμοποιούμε είναι ένα που ονομάσαμε Sartre. Τα περιεχόμενα αυτού του αρχείου έχουν εμφανιστεί στην παρακάτω εικόνα. “

Μερικοί λένε ότι η μακροχρόνια εξήγηση του Ράιτ στο ιστολόγιό του είναι να πείσει το κοινό ότι είναι αυτό που λέει ότι είναι, αλλά εξακολουθεί να επέλεξε να παραμείνει ιδιωτικό – εκτός από μερικά – ζωτικής σημασίας κομμάτια πληροφοριών.

Σε περίπτωση που η αποδοχή του Wright είναι ψεύτικη, οι Andresen και Matonis θα χάσουν γρήγορα την εμπιστοσύνη του κοινού, με το Bitcoin Foundation να πέφτει μαζί τους.

Το Wright ελέγχεται;

Αποκάλυψη του πραγματικού σκοπού

Τόσο πολλές ανατροπές έχουν φανταστεί από τότε τα δημιουργικά μυαλά και οποιοδήποτε από αυτά θα μπορούσε να είναι αλήθεια.

Ο Ράιτ μοιράστηκε με το BBC ότι ο ίδιος δεν έλαβε λατρεία ή βραβεία. Αντ ‘αυτού, απλά ήθελε να μείνει μόνος του, μαζί με τους ανθρώπους κοντά του. Ωστόσο, η αποκάλυψή του καθεαυτή, αμφισβητείται ήδη από ορισμένους, πόσο μάλλον ο πραγματικός σκοπός του να το κάνει.

Ανέφερε επίσης ότι πιέστηκε να αποκαλυφθεί. Από ποιον, δεν είπε, αλλά αυτό οδήγησε μόνο σε περισσότερες ερωτήσεις.

Πρέπει να είναι πραγματικά Satoshi Nakamoto, υπάρχουν άνθρωποι ή οργανώσεις που ωθούν τον Craig Wright να παραδεχτεί τον ρόλο του στη δημιουργία Bitcoin; Ομοίως, ελέγχεται ώστε να ενεργεί σαν να εφευρέθηκε το Bitcoin?

Επιστρέφοντας στην υποστήριξη του Andresen και του Matonis για τον Wright, δεν μπορεί παρά να αμφισβητηθεί εάν το Bitcoin Foundation είναι μέρος της εξίσωσης. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ίδρυμα έχει αμαυρωθεί με αντιπαραθέσεις, με το Φιάσκο Bitcoin Foundation όπως το ζήτημα της πτώχευσης. Ως εκ τούτου, το Bitcoin Foundation προσπαθεί να σώσει το όνομά του μέσω του Wright?

Επιπλέον, αυτό έχει σχέση με τη συνεχιζόμενη διαφωνία μεταξύ του Bitcoin Core και του Bitcoin Classic; Ή ακόμα καλύτερα, είναι ο Ράιτ απλώς να λέει στον κόσμο ότι διαθέτει Bitcoin αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι μπορεί να ελέγξει υψηλότερη τιμή Bitcoin κινήσεις με λίγα μόνο κλικ?

Είτε ο Ράιτ λέει την αλήθεια είτε όχι, η αποκάλυψη μπορεί να βλάψει την τεχνολογία blockchain. Είναι πιθανό ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στην εν λόγω τεχνολογία μπορεί να αποδυναμωθεί, γνωρίζοντας ότι ο δημιουργός του Bitcoin – όταν δοθεί εντολή ή ενεργεί βάσει προσωπικών συμφερόντων – μπορεί εύκολα να το τροποποιήσει υπέρ ορισμένων μερών.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει διάφορους τομείς που ήδη λειτουργούν σε αυτό, και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η θέση τζόγου του Bitcoin θα αισθανθεί τις επιπτώσεις της τρέχουσας αποστολής για την επαλήθευση των ισχυρισμών του Ράιτ ως Satoshi Nakamoto.

Το τζόγο με Bitcoin, το οποίο είναι υπερήφανο για το απολύτως δίκαιο παιχνίδι – ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από διαδικτυακά και χερσαία παιχνίδια – βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κρυπτογραφία και την τεχνολογία blockchain Εάν η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να αλλάξει, πόσο αξιόπιστο θα είναι το δίκαιο παιχνίδι τότε?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me