Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner
Related Posts

Η εκλογή Whipsaw έπιασε πολλούς από τη λάθος πλευρά της αγοράς. Η λίβρα σκίζεται ενώ το Γιεν γλιστρά

Οι παίκτες της αγοράς περίμεναν μια νίκη από τη Χίλαρι Κλίντον. Τι έκπληξη έλαβαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε το προβάδισμα αφού καθυστέρησε (όσον αφορά τις ψήφους) για αρκετό καιρό. Όταν ο οικονομικός κόσμος συνειδητοποίησε ότι ο Τραμπ θα κέρδιζε, απάντησε με μια μεγάλη κίνηση κινδύνου. Οι μετοχές πουλήθηκαν δραματικά, μεγάλα χρηματικά ποσά εισήλθαν σε περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου όπως το γιεν Ιαπωνίας και ο χρυσός. Το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώθηκε σημαντικά έναντι όλων των σημαντικών νομισμάτων, εκτός από το δολάριο Καναδά και το δολάριο Αυστραλίας. Αυτά τα δύο ήταν ακόμη πιο αδύναμα από το δολάριο, επειδή ως βασικά νομίσματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην πτώση των κινήσεων ρίσκου. Το ιαπωνικό γεν, το ελβετικό φράγκο, η βρετανική λίρα και το ευρώ κέρδισαν μαζικά έναντι του δολαρίου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, το Γιεν κέρδισε περισσότερα από 400 πόντους έναντι του δολαρίου σε λίγες μόνο ώρες.

 

Ωστόσο, το επενδυτικό συναίσθημα γρήγορα γύρισε από ρίσκο σε κίνδυνο. Αυτές οι επιδεινωμένες κινήσεις αντιστράφηκαν σύντομα, και μερικά από αυτά τα νομίσματα κατέληξαν ακόμη και να χάσουν περισσότερο έδαφος έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από ό, τι αρχικά κέρδισαν. Ένα τέτοιο νόμισμα είναι το ευρώ. Ας ρίξουμε μια ματιά στο EUR / USD:

 

Ωριαίο διάγραμμα EUR / USD

 

Εδώ μπορείτε να δείτε το τεράστιο Euro-pop την Τετάρτη. Είναι προφανές ότι πολλοί μεγάλοι έμποροι πιάστηκαν στη λάθος πλευρά της αγοράς. Πολλοί από αυτούς τους εμπόρους αναγκάστηκαν να βγουν από τις θέσεις τους όταν η αγορά αντιστράφηκε απότομα αργότερα την ίδια μέρα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν βασίζομαι ποτέ αποκλειστικά στη θεμελιώδη ανάλυση για τη λήψη αποφάσεων διαπραγμάτευσης. Πολλές φορές η αγορά είτε αντιδρά υπερβολικά σε θεμελιώδεις καταλύτες, είτε την αγνοεί. Μερικές φορές υπάρχει αντίδραση σε έναν συγκεκριμένο καταλύτη, αλλά πολύ πιο αδύναμη από το αναμενόμενο. Μπορεί η αγορά να τιμήσει ποτέ τις βασικές τιμές αποτελεσματικά; Η τεχνική ανάλυση, από την άλλη πλευρά, είναι ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε πού κατευθύνεται η αγορά. Ενημερώνεται πιο συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε γρήγορα να δούμε αν κάτι πραγματικά σημαντικό έχει συμβεί στην αγορά. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει μια μικρή θέση που τρέχει στο EUR / USD και η τιμή σταδιακά κινείται χαμηλότερα, η εμφάνιση ενός πολύ μεγάλου bullish κεριού 5 λεπτών, ας πούμε 60 pips, θα ανησυχεί πραγματικά τον έμπορο. Αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αντιστροφή τάσης ή ότι μια πολύ έντονη διόρθωση ενδέχεται να είναι στο δρόμο. Ακολουθεί ένα ημερήσιο γράφημα EUR / USD

 

Ημερήσιο διάγραμμα EUR / USD

 

Το EUR / USD φαίνεται σίγουρα πολύ αρνητικό αυτή τη στιγμή και πολλοί έμποροι που αγόρασαν την αρχική ανάκαμψη σταμάτησαν όταν αντιστράφηκε. Αυτή η εκκαθάριση θέσεων πρόσθεσε δυναμική στην απότομη πώληση που ακολούθησε την αρχική ανάκαμψη. Οι προοπτικές για το ζεύγος παραμένουν αρνητικές προς το παρόν, και ίσως να συναντήσουμε κάποιες καλές ευκαιρίες για να το πουλήσουμε τις επόμενες ημέρες.

 

GBP / USD

 

Μέσα από όλη την αναταραχή και την αστάθεια αυτής της εβδομάδας, η βρετανική λίρα έχει αποδώσει αρκετά καλά. Ενώ οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τιμώρησαν πραγματικά το ευρώ, στην πραγματικότητα βοήθησε τη λίρα να κερδίσει περισσότερο έδαφος. Κοιτάξτε αυτό το ημερήσιο γράφημα GBP / USD:

 

Ημερήσιο γράφημα GBP / USD

 

Την Τετάρτη υπήρξε μεγάλη μπριζόλα σε αυτό το ζευγάρι, αλλά την Πέμπτη η λίρα ξεπέρασε σημαντικά το δολάριο. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη υποκείμενη δύναμη στη βρετανική λίρα, και το ζεύγος GBP / USD και άλλα λίρα θα μπορούσαν σίγουρα να προσφέρουν μερικές εξαιρετικές ευκαιρίες συναλλαγών στο εγγύς μέλλον. Το GBP / USD σημείωσε καλή μέρα την Πέμπτη και σημείωσε άνοδο περίπου 147 pips.

 

USD / JPY

 

Αυτό το ζεύγος αντιστρέφει επίσης τις αρχικές του απώλειες που υπέστη την Τετάρτη. Κοιτάξτε το παρακάτω γράφημα:

 

Ωριαίο διάγραμμα USD / JPY

 

Έχουμε δει μερικές μεγάλες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος αυτήν την εβδομάδα! Όπου υπάρχει κίνηση στην αγορά, πρέπει να κερδίσετε χρήματα και η αυξημένη μεταβλητότητα μπορεί να σας φέρει πιο γρήγορα στους στόχους σας.

 

Παρατηρήστε πώς το 20-EMA (ο μπλε κινούμενος μέσος όρος) άρχισε να λειτουργεί ως δυναμική υποστήριξη αμέσως μετά τη διάρρηξη της τιμής. Η περιοχή επισημαίνεται με το κόκκινο ορθογώνιο στο παραπάνω γράφημα.

 

Είμαι ενθουσιασμένος για όλη την αστάθεια και ενδέχεται να ακολουθήσουμε κάποια εμπορεύσιμη συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια ζουμερά οπισθοδρόμηση στο 20-EMA σε ένα ωριαίο γράφημα, για παράδειγμα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η αγορά εξακολουθεί να σχηματίζει υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά εάν αποφασίσετε να εισέλθετε πολύ.

 

Για όλους τους πρακτικούς λόγους, δεν έχουμε προγραμματιστεί σημαντικές εκδόσεις οικονομικών δεδομένων για αύριο (Παρασκευή). Υπάρχει μια ομιλία του κ. Poloz του BOC (Bank of Canada) στις 15:50 GMT που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια κίνηση στην αγορά, αλλά αμφιβάλλω αν θα δούμε πολλή δράση που προκύπτει από αυτό.

 

Κερδοφόρες συναλλαγές!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me